Létrehozva: 2020-12-21 14:31:14

Érdekességek szivárogtak ki az új Audi Q9 SUV-val kapcsolatban

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A részleteket hétpecsétes titokként kezelik, a hírek szerint azonban legkorábban 2022-ben érkezhet az Audi új zászlóshajója.


Az új Audi Q9 SUV modellel kapcsolatban eddig csak pletykák keringtek a világhálón. Ezek a híresztelések idén januárban új erőre kaptak, az állítások pedig az új SUV 2020 évvégi érkezéséről szóltak. Nos, az idei esztendő hamarosan véget ér, a Q9 háza táján pedig síri csend honolt. Egészen mostanáig.

A Motor.es weboldaltól származó nem hivatalos információk alapján az Audi új városi terepjárója számos elemében a Q7-hez hasonlít. A sorozatgyártás már 2022-ben elindulhat, ami rövid időnek tűnhet annak tükrében, hogy még az álcázott prototípust sem hozták nyilvánosságra. A kiszivárgott információk arról árulkodnak, hogy a Q7 alapján megálmodott Q9 a Bentley Bentayga modell méretein is túltesz majd. A vásárlók választhatnak a két, vagy három üléssoros kialakítás között. Ebben a tekintetben egy olyan hatalmas luxus SUV érkezése várható, mely a BMW X7, valamint a Mercedes-Benz GLS-osztály vetélytársa lehet a piacon.

A megfelelő versenyképességhez azonban teljesítményre is szükség lesz. A legfrissebb pletykák szerint az Audi a jól ismert 600 lóerős, 4 literes, ikerturbós V8-ashoz ragaszkodik, valamint a tervek szerint plug-in hibrid erőforrás is lesz a választható opciók között.

Amennyiben a Q9 valóban sorozatgyártásba kerül 2022-ben, akkor hamarosan látni fogunk néhány álruhát viselő tesztautót is.