Létrehozva: 2017-04-03 13:37:00

Első elektromos autójával villant a Skoda

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Skoda elektromos SUV-ja a cseh gyártó zászlóvivője lesz a jövőben 


A Skoda felfedi a Vision E koncepció autóját Shanghajban, a következő hónapban megrendezésre kerülő Motor Show-n. A SUV sorozatgyártása majd csak 2020-ra várható, ez lesz a Skoda teljesen elektromos autója. Valószínűleg Aratan lesz a végleges neve, ugyanis a cseh márka a közelmúltban levédette ezt a nevet. A Skoda 2019-ben tervezi a plug-in hibrid Superb piacra dobását is, a SUV pedig az egyike lesz annak az öt elektromos autónak, amit 2025-ig terveznek megépíteni a Skoda mérnökei.

Skoda Vision E

A Skoda Vision E rövidebb és szélesebb, mint a jelenlegi Kodiaq SUV, a Volkswagen csoport legújabb MEB platformjára épült, 46545mm hosszú, 1917mm széles és 1550mm magas. A tengelytávja viszonylag hosszú: 2850mm, ami rendkívül tágas belsőt kölcsönöz az autónak. A koncepció egyelőre négy üléssel rendelkezik, de a végleges változat öt férőhellyel lesz majd elérhető.

Skoda Vision E

Egy-egy elektromos motor hajtja tengelyenként az autót, együtt 295 lóerőt tudnak felmutatni. A szóbeszéd szerint olyan teljesítményre is képes lesz az autó, mint amit a Tesla produkál manapság. A jármű végsebessége 180 km/h lesz, hatótávolsága pedig 500 km-re tehető majd, a lithium-ion akkumulátorok töltési idejéről viszont még nincs információ.

A Vision E a Skoda önvezető autóinak zászlóvivője lehet, amely a tervek szerint képes lesz önállóan közlekedni dugóban, autópályán is egyaránt, emellett parkolót is keres majd magának. 

Forrás:

Ajánlott cikkek: