Létrehozva: 2021-06-29 10:53:32

Először fotózták le a tesztelés alatt álló VW ID.Buzz kisbuszt

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A megjelenés kimondottan furcsa, köszönhetően a becsapós álcázásnak.


Szemfüles fotósoknak sikerült lencsevégre kapniuk a Volkswagen ID.Buzz elektromos mikrobusz sorozatgyártásra szánt prototípusát tesztelés közben.

A fotókon látható ID.Buzz fényszóróit matricák borítják, szinte teljes egészében elfedve a lámpatestek valódi formáját. A ködlámpák sem valódiak, az orr-részt fedő burkolat része, amely szinte teljes egészében eltakarja a lökhárítót a méhsejtmintás alsó légbeömlő kivételével. A fényszórók között húzódó fényes fekete borítás, valamint a krómcsíkok is az álcázást szolgálják. 

A teljesen letakart oldalablakok alapján ez a modell az ID.Buzz áruszállító verziója, hacsak nem a kasztni színét viselő álcázással van dolgunk, aminek az a célja, hogy elrejtse az utasteret a kíváncsi szemek elől. A hátsó lámpatestet egy Opel Insigniát idéző, kamu fényszóró fedi.

A VW minden igyekezete ellenére nagyon úgy fest, hogy a készülő modell roppant hasonló lesz ahhoz, amit a 2017-es Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalonon bemutattak. 

Volkswagen ID.Buzz szemből

Volkswagen ID.Buzz hátulról

 

A német gyártó bejelentette, hogy a hivatalos premierre a tervek szerint 2022-ben fog sor kerülni. A tisztán elektromos mikrobusz Európában személy- és áruszállító kivitelben is elérhető lesz. 

A hírek szerint egy- és kétmotoros változatban, valamint hátsó- és összkerékhajtással is lehet majd rendelni. Akárcsak az ID modellcsalád többi tagja, az ID.Buzz is a Volkswagen MEB-platformra épül. A csúcsmodell minden bizonnyal a koncepcióban is bemutatott 111 kilowattórás akkumulátorcsomagot fogja használni, és legalább 300 lóerős teljesítmény leadására lesz képes. 

A teljes önvezetésre is képes áruszállító verzió érkezését az évtized közepére ígéri a Volkswagen

Volkswagen ID.Buzz utastere

Weboldalunkon is elérhetőek a Volkswagen modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Motor1

 

Ajánlott cikkek: