Létrehozva: 2022-07-01 11:50:06

Elképesztő összeget költ a Lamborghini a villanyosításra

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az olasz sportautó-gyártó első tisztán elektromos modellje az évtized végén érkezik.


A Lamborghini azt tervezi, hogy legalább 1,8 milliárd eurót tervez befektetni a hibrid modellek fejlesztésébe és gyártásba 2024-ig, és még ennél is többet, hogy az évtized végére piacra dobja első teljesen elektromos autóját – nyilatkozta Stephan Winkelmann, az olasz sportautó-márka vezérigazgatója.

A Volkswagen-csoporthoz tartozó Lamborghini tavaly bejelentette, hogy 1,5 milliárd eurót költ arra, hogy jelenlegi modelljeit – a Huracan és Aventador sportautókat, valamint az Urus SUV-t – a 2024-es év végére hibrid hajtásláncokkal lássa el.

Winkelmann elmondta, 1,8 milliárd eurót irányoztak elő az átállásra, de a valóságban ez az összeg jóval magasabb lesz, mivel ez még nem tartalmazza a teljesen elektromos modell fejlesztési költségeit. Egyúttal kiemelte, ez számít a legnagyobb befektetésnek a Lamborghini Automobili történetében.

Lamborghini Urus
Kép: Lamborghini

A szakember hozzátette, a beruházás hatalmas lesz, mivel a cégnek úgy kell szembenéznie az elektromos korszak jelentette kihívásokkal, hogy közben megőrizzék a Lamborghinire jellemző értékeket. Ez pedig nagyon nehéz feladatnak ígérkezik.

Riválisaihoz, a Ferrarihoz, az Aston Martinhoz, és a McLarenhez hasonlóan a Lamborghini is azon dolgozik, hogy megoldást találjon akkumulátorok jelentette súlytöbbletre, ez ugyanis jelentős hatással van az aerodinamikára és a vezethetőségre is. Ráadásul a márkától megszokott kimagasló teljesítményt is meg kell őrizni.

Weboldalunkon is elérhetőek a Lamborghini modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:
Reuters