Elektromos Hyundai versenyautó a láthatáron
11 hónappal, 1 nappal ezelőtt

Elektromos Hyundai versenyautó a láthatáron

Úgy néz ki, a dél-koreaiak is belevágnak az elektromos autóversenyzésbe.

Hagyományosan a motorsportból szivárognak át a hétköznapi használatba a technikai újdonságok. Azok a gyártók, amelyek szerepelnek valamelyik sorozatban és vállukon emiatt hatalmas teljesítmény- és fejlesztési kényszer van, előbb-utóbb profitálnak a befektetett energiából és a sorozatgyártású autóikba is bele tudnak illeszteni néhány, a versenysportban már használt és bevált technológiai újítást. Ha valami működött a motorsportban, az garantáltan teljesíteni fog az utcai autókban is.

Hyundai Veloster N TCR versenyautó hátulról
Szeretném kihangsúlyozni, hogy a képen látható Hyundai Veloster N TCR az észak-amerikai Michelin Pilot Challange-ben versenyzik, ez nem az az elektromos autó, amiről a cikk szól, de a videóban álcázva látható autó formailag ehhez lehet közel

Egyre szélesebb azon márkák sora, amelyek érdekeltek teljesen elektromos szériákban is. Ez utóbbiak táborát gyarapítja most a Hyundai is, ugyanis a napokban bejelentették, hogy nagy erőkkel dolgoznak egy teljesen elektromos versenyautón. Azt még nem árulták el pontosan, hogy melyik sorozatban fognak indulni, de az alábbi előzetes videó alapján úgy tűnik, hogy a dél-koreaiak a 2020-ban elrajtoló E TCR elektromos túraautó-bajnokságban szeretnének indulni.

Az E TCR-ben hasonló paraméterekkel rendelkező autókkal fognak majd versenyezni, mint a jelenlegi WTCR túraautó-világkupában azzal a jelentős eltéréssel, hogy az autók teljesen elektromosak lesznek. Az autó bemutatója a szeptemberi Frankfurti Autószalonon lesz megtartva, akkor derül ki pontosan, hogy milyen lesz az autó és melyik sorozatban indul majd. A feltételezést alátámasztja, hogy a Hyundai kiemelkedően teljesít a WTCR-ben, így elképzelhető, hogy a gyártónál kedvet kaptak a most induló elektromos szériához is.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Magyar Autókereskedőház zrt.
18 órával, 38 perccel ezelőtt

2021-ben érkezik az első elektromos Seat, a Cupra el-Born

Jövőre kezdik gyártani a lenyűgöző vonalvezetésű hot hatch modellt.

Elolvasom
6 nappal, 17 órával ezelőtt

2024-ben érkezhet az Audi A9 e-tron villanyszedán

Az Artemis projekt célja egy új elektromos zászlóshajó létrehozása.

Elolvasom