Elektromos Hyundai versenyautó a láthatáron
2 hónappal, 2 nappal ezelőtt

Elektromos Hyundai versenyautó a láthatáron

Úgy néz ki, a dél-koreaiak is belevágnak az elektromos autóversenyzésbe.

Hagyományosan a motorsportból szivárognak át a hétköznapi használatba a technikai újdonságok. Azok a gyártók, amelyek szerepelnek valamelyik sorozatban és vállukon emiatt hatalmas teljesítmény- és fejlesztési kényszer van, előbb-utóbb profitálnak a befektetett energiából és a sorozatgyártású autóikba is bele tudnak illeszteni néhány, a versenysportban már használt és bevált technológiai újítást. Ha valami működött a motorsportban, az garantáltan teljesíteni fog az utcai autókban is.

Hyundai Veloster N TCR versenyautó hátulról
Szeretném kihangsúlyozni, hogy a képen látható Hyundai Veloster N TCR az észak-amerikai Michelin Pilot Challange-ben versenyzik, ez nem az az elektromos autó, amiről a cikk szól, de a videóban álcázva látható autó formailag ehhez lehet közel

Egyre szélesebb azon márkák sora, amelyek érdekeltek teljesen elektromos szériákban is. Ez utóbbiak táborát gyarapítja most a Hyundai is, ugyanis a napokban bejelentették, hogy nagy erőkkel dolgoznak egy teljesen elektromos versenyautón. Azt még nem árulták el pontosan, hogy melyik sorozatban fognak indulni, de az alábbi előzetes videó alapján úgy tűnik, hogy a dél-koreaiak a 2020-ban elrajtoló E TCR elektromos túraautó-bajnokságban szeretnének indulni.

Az E TCR-ben hasonló paraméterekkel rendelkező autókkal fognak majd versenyezni, mint a jelenlegi WTCR túraautó-világkupában azzal a jelentős eltéréssel, hogy az autók teljesen elektromosak lesznek. Az autó bemutatója a szeptemberi Frankfurti Autószalonon lesz megtartva, akkor derül ki pontosan, hogy milyen lesz az autó és melyik sorozatban indul majd. A feltételezést alátámasztja, hogy a Hyundai kiemelkedően teljesít a WTCR-ben, így elképzelhető, hogy a gyártónál kedvet kaptak a most induló elektromos szériához is.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Magyar Autókereskedőház zrt.
8 órával, 58 perccel ezelőtt

Hivatalos vázlatokon a Volkswagen Golf 2020

A nyolcadik generációs Volkswagen Golf a hónap végén lepleződik le

Elolvasom
3 nappal, 10 órával ezelőtt

Kanyarban az új, elektromos Macan, mely a Taycan architektúráját hordozza magában!

Az új elektromos Porsche szabadidő-autó 2021-ben érkezik, várhatóan 700 lóerővel fog bírni.

Elolvasom