Létrehozva: 2022-06-03 15:25:45

Egyre szorosabb a Rimac és a Porsche együttműködése

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Technológai szempontból még szorosabbra fűzi kapcsolatát a két autógyártó.


Az elmúlt időszakban a Rimac Group 500 millió eurós tőkeinjekciót könyvelhetett el, ezzel a horvát vállalat értéke átlépte a 2 milliárd eurós szintet. Ehhez az összeghez a pénzügyi óriáscégek, a SoftBank és a Goldman Sachs Asset Management mellett a vállalat egyik legfőbb részvényese, a Porsche egy nyolcszámjegyű összeggel járult hozzá.

A Rimac Group közölte, hogy a befektetést a Rimac Technology bővítésére fogják fordítani, mivel nagy volumenű gyártást kíván indítani, hogy kiszolgálják a különböző autógyártókat. A Financial Times-nak nyilatkozva Mate Rimac vezérigazgató elmondta, ez lesz a cég történetének eddigi legnagyobb vállalkozása. Szakértők szerint ez azt jelentheti, hogy a Rimac egy vadonatúj modellen dolgozik.

Bugatti Chiron és Rimac Nevera
Kép: Rimac

A horvátok továbbra is szoros kapcsolatot ápolnak a Hyundai márkával, és egy teljesítményorientált, elektromos N-e autón és egy üzemanyagcellás elektromos járművön dolgoznak. A mostani 500 millió eurós beruházás egy még erősebb technológiai partnerré teszi a Rimacot az olyan autóipari partnerek számára, mint például a Porsche.

Emellett az új Rimac Campus várhatóan még ebben az évben elkészül. A létesítmény a Bugatti Rimac központjaként szolgál majd. Ez az innovációs központ lesz felelős a Rimac Automobili és a Bugatti fejlesztéseiért, és itt gyártják majd a Nevera szuperautót is, amely 1914 lóerő leadására képes és 1,97 másodperces 0-100-as sprintidővel rendelkezik.  

Weboldalunkon is elérhetőek a Porsche modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

CarBuzz