Létrehozva: 2022-07-15 10:35:47

Egy darab készült ebből az elektromos kabrió MINI-ből

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Hamarosan egy új villanyhajtású crossoverrel bővül a cég palettája.


A MINI számára is az elektromos járművek jelentik a jövőt, a frissen bemutatott Cooper SE Convertible pedig betekintést enged abba, mit is tartogatnak az elkövetkezendő évek. Az autóból azonban mindössze egy darabot készít a gyártó.

Ahogy a neve is utal rá, a Cooper SE Convertible a keménytetős SE elektromos hajtásláncát ötvözi a kabrió életérzéssel. A villanyos hajtáslánc 184 lóerő és 270 newtonméter forgatónyomaték leadására képes. Ennek köszönhetően az SE kabrió 7,7 másodperces 0-100-as idővel rendelkezik, szemben a keménytetős kivitel 7,3 szekundumos idejével. A MINI adatai alapján az autó 230 kilométeres WLTP hatótávval rendelkezik.

Az elektromos működtetésű tető 18 másodperc alatt nyílik és záródik. Ez a művelet akár 30 kilométer/óra sebességnél is elvégezhető. A sofőr három beállítási lehetőség közül választhat: nyitott, zárt vagy napfénytető.

MINI Cooper SE kabrió
Kép: MINI

A MINI jelenleg az elektromos Cooper új generációját készíti elő. A hírek szerint az új modell teljesen eltérő lesz  a belső égésű motoros változattól. Állítólag az autó teljes hossza rövidebb lesz, de a tengelytáv növekedni fog. A teljesítmény valószínűleg meghaladhatja majd 200 lóerőt.

Emellett a cég elektromos palettája hamarosan egy villanyhajtású crossoverrel is bővül, ami az eddigi információk alapján a Paceman nevet viseli majd. Az eredeti változattal ellentétben nem három, hanem ötajtós kivitelben kerül majd piacra.

Weboldalunkon is elérhetőek a MINI modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Motor1