Drágább lesz az új Mercedes-Benz GLS az elődjénél
8 hónappal, 3 nappal ezelőtt

Drágább lesz az új Mercedes-Benz GLS az elődjénél

A magyarországi árak még nem ismertek, de a külföldiek alapján már látható, hogy felfelé mozdulnak a nagy SUV árcéduláján szereplő összegek .

Az óceán túloldalán a belépőt a legnagyobb Mercedes SUV-k világába a GLS 450 jelenti, majd a következő szint a GLS 580, végül az AMG GLS 63 és a Maybach modell a paletta másik felén. Európában a felsoroltakon kívül a 350d és a 400d modellek lesznek még elérhetők. Hazai árakat egyelőre nem ismertetett az importőr, így kiindulási pontnak maradnak az Egyesült Államokban illetve Németországban bejelentett árak. Annyi már most biztos, hogy mintegy 1,5 millió forinttal drágulnak a Mercedes-Benz GLS új modelljei összehasonlítva a hasonlóan motorizált verziók jelenlegi áraival. Bár nem valószínű, hogy a 6 vagy 7 személyes verziókban elérhető SUV 20-60 milliós ársávjában ez bárkit eltántorítana a jármű lízingelésétől.

2020 Mercedes-Benz GLS elölről

Az alapfelszereltségű Mercedes-Benz GLS450 induló ára odaát 21 800 000 Ft-nak megfelelő amerikai dollár, természetesen adók és egyéb, forgalomba helyezési költségek nélkül. Ezért az összegért az autót egy 3,0 literes V6-os, biturbó motor mozgatja 362 lóerővel. Az 580-as átszámolva már sokkal drágább, 28 000 000 Ft (nettó), az orrában viszont a 6 hengerest egy szintén turbós, 4,0 literes V8-as váltja 483 lóerővel. Az AMG verzió ára még a jövő homályába vész, ahogy a Maybach modellé is, de egyes feltételezések szerint nem kizárt, hogy ez utóbbi inkább a 60 millióhoz lesz közelebb, mint az 50-hez. Dízelfronton Európában a belépő modell a 350d lesz 286 lóerővel, ennek németországi nettó induló ára 23 400 000 Ft-nyi euró, míg az erősebb 400d (330 LE) 24 600 000 Ft környékére várható, természetesen szintén minden egyéb költség nélkül.

2020 Mercedes-Benz GLS oldalról

A hivatalos amerikai árakat böngészve feltűnik, hogy a GLS árai valamelyest meghaladják az új, közvetlen konkurens BMW X7 árait, de például egy másik konkurens, a Range Rover legolcsóbb modelljéért már legalább 26 milliót kérnek, ami hozzávetőlegesen 4 millióval drágább a Mercedes belépő modelljénél. Ennek fényében dicséretes, hogy a GLS alapfelszereltsége gazdag, többek között olyan tételek is szerepelnek benne, mint az új, hangvezérlésre képes MBUX rendszer, szélesvásznú érintőképernyős műszerfal, indukciós mobiltelefon töltés, telefontükrözés, 360 fokos kamerarendszer, Burmester hifi vagy légrugós futómű. Persze ebben a kategóriában további extrákra észrevétlenül el lehet költeni súlyos milliókat és egy jól motorizált, korrektül felszerelt GLS ára könnyen 10-15 millióval drágább lehet az alapáras modellnél. Az USA-ban gyártott új Mercedes-Benz GLS forgalmazása még 2019 év végén megkezdődik világszerte, bár az erősebb verziók érkezésére legkorábban csak 2020 elején lehet számítani.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Magyar Autókereskedőház zrt.
5 nappal, 5 órával ezelőtt

Az új, 2020-as Nissan Qashqai hibridként érkezik

A következő generációs Qashqai két új hibrid hajtásláncot is be fog mutatni.

Elolvasom
5 nappal, 23 órával ezelőtt

Elektromos crossovert mutat be a Cadillac

Az amerikai gyártó egy egész sor villanyautóval készül ezután.

Elolvasom