Létrehozva: 2018-03-05 17:34:00

Bemutatkozik a frissített Mercedes-AMG C43 Sedan

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Friss és ropogós a hír, hogy a Genfi Autószalonon bemutatták a Mercedes AMG C43 Sedant.


Az AMG frissítését külsőleg egy enyhe ráncfelvarrás jelzi, csak úgy, mint a sztenderd 2019-es C-osztályt, amihez azért egy jelentős teljesítménynövelés is párosul.

A motorháztető alatt egy 3000 köbcentis ikerturbós V6-os motor 385 lóerőre és 524 Nm nyomatékra képes. A 385 lóerő 23 lóerős teljesítménynövekedést jelent. A V6-os motort egy kilencsebességes automata váltó és egy 4Matic összkerék-meghajtási rendszer támogatja.

Mercedes AMG C Class

A Mercedes becslése szerint az új C43-mas 0-100-ra 4,6 másodperc alatt tud eljutni, a végsebessége pedig 210 km/h-ben lesz korlátozva.

“A C-osztály a Mercedes-AMG legsikeresebb sorozata minden tekintetben komolyan hozzájárult a vállalatunk sikerességéhez. A sikertörténet egyik fő eleme 43-mas modellek bemutatása volt, mely a 2015-ös indulás óta izgalomban tartja vásárlóinkat”, mondta Tobias Moers, a Mercedes-AMG elnöke egy közleményben.

Mercedes AMG C Class

“A magas igények és a pozitív visszajelzés ösztönzött bennünket arra, hogy ne csak a külsőségeken javítsunk, hanem növeljük a teljesítmény, hatékonyságot és sportosságot, méghozzá az AMG stílusának megfelelően.”

Öt dinamikus mód közül lehet választani, ezek a komfort, sport, sport+, egyéni, és csúszós – ez utóbbit egy hópehely szimbolizálja.

Ha az autó külső tulajdonságairól van szó, akkor feltűnő lehet a matt irídium ezüst AMG radiátor rács, dupla szellőzőnyílással. Az első lökhárító oldalsó légfüggönyökkel és ezüst-króm első elválasztóval is rendelkezik.

Hátul, a csomagtartónál található egy ügyes légterelő, hátsó lökhárítós diffúzor, valamint krómozott duplacsövű kipufogó.

Mercedes AMG C Class

A belső térre áttérve, a C43 megkapta az új Nappa bőr AMG kormánykereket, bőrüléseket, alumínium sportpedálokat, természetes kőrisfekete és nyers alumínium díszítést. Egyéb sztenderd okosság még például a piros biztonsági öv, és egy 10,25 hüvelkyes média kijelző.

Mercedes AMG C Class

Az AMG C43 Sedan a Genfi Autószalon után érkezhet az Egyesült Államokba, nagyjából 2018 vége felé. Az árról ennek megfelelően későbbre ígértek tájékoztatást.

Forrás:

Ajánlott cikkek: