Létrehozva: 2018-09-18 20:41:08

Bemutatkozik a 2019 BMW X2 M35i

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A BMW a kisebb crossoverek iránt érdeklő ügyfelei számára kifejlesztette az X2-es modellt.


Egy kicsit többet tud stílusban, mint az X1-es. Azok számára, akik sportosabb irányítást, és nagyobb teljesítményt szeretnének a stílus mellé, most itt az M35i verzió. A 2019-es modellben a BMW 2 literes, turbófeltöltős, négyhengeres motorjának legerősebb változata dolgozik majd: 302 lóerő és 450 Nm nyomaték.

BMW X2

Az X2 xDrive28i számaihoz képest ez jelentős ugrás. A magasabb szintű teljesítmény elérése érdekében a BMW M divíziója a motor minden lényeges elemét újratervezte. Az X2 M35i főtengelyét nagyobb csapágyakkal és új szelepekkel erősítették meg, melyhez alacsonyabb 9,5:1-es kompressziós arány társul. A nagyméretű turbófeltöltő ezáltal nagyobb nyomásra képes, a kompressziós levegő egy szintén átdolgozott beömlő nyíláson áramlik, méghozzá kiválóan.

A motorhoz nyolcsebességes automata váltó, valamint négykerék-meghajtás párosul, méghozzá a sztenderd xDrive AWD rendszeren keresztül. A BMW elmondása alapján az X2 M35i az első olyan autó, melynek az első tengelyén a Torsen-alapú, részlegesen önzáró M Sport differenciálmű található. A teljesítményért felelős alkatrészek támogatására a BMW plusz hűtőrendszerekről is gondoskodott. A becslések szerint az X2 M35i 4,9 másodperc alatt lesz képes 0-ról 100-ra gyorsulni. Ez éppen 1,4 másodperccel gyorsabb, mint az xDrive 28i, melyet a közelmúltban teszteltek.

BMW X2 motor

Az X2 már korábban rendelkezett az M Sport állítható lengéscsillapítóival, az M35i viszont a sztenderd M Sport felfüggesztési csomagot kapja. A csomag nagyobb mozgásteret biztosít a lengéscsillapítók és légrugók számára, az utazómagasság pedig ezáltal 1 centiméterrel alacsonyabbra kerül. Mindemellett a hátsó szabályzókat és a tengelyrögzítőket újratervezték. Ám a legnagyobb előrelépést a korábban említett M Sport differenciálmű jelenti. A sebességváltó-differenciálmű egység az első kerekek tapadásának elvesztését is meggátolja. Az M divízió munkássága a kormányművön is kifejtette jótékony hatását, valamint az M35i újonnan kifejlesztett fékrendszert is kap.

BMW X2 beltér

Az autó első lökhárítója igazán különleges lesz, nagyobb bemeneti nyílásokkal, melyek cérium-szürke színben végződnek. A különleges szín a dupla hűtőrácson, a tükrök borításán és egyéb külső elemeken is megfigyelhető. Elmaradhatatlan elem az M-csoportra jellemző hátsó szpojler, a 100 milliméteres kipufogócsövek.

Az autó 19 colos kereken közlekedik, ám elérhető 20 colos változat is. Belül megtalálható minden, mi szem-szájnak ingere: sportülések, bőrborítású M Sport kormány, váltókapcsolókkal. A vastagabb pénztárcával rendelkező vásárlók természetesen egyéb extrákat is igényelhetnek: magma vörös, vagy fekete szegélyezésű Dakota bőrüléshuzatok, színes kijelzők, Apple CarPlay, és még sok hasznos alkalmazás. Érdekesség, hogy az X2 azon kevés autók egyike, melyekben a CarPlay vezeték nélkül vezérelhető az iPhone készülékről.

Forrás:

Ajánlott cikkek: