Létrehozva: 2019-10-31 07:55:51

Az „R” divízió első plug-in hibridje a Volkswagen Touareg R lesz

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az Egyesült Államok sajnos nem kap a legfrissebb Touaregből, abból, amely a legújabb pletykák szerint a márka erőteljesebb modelljeinek részlegébe férkőzhet.


 

Az információkat Juergen Stackmann, a VW értékesítési és marketing vezetője erősítette meg a brit Autocar magazinnak adott interjújában. Azt nyilatkozta, a jövőbeni Touareg R lesz a legelső a vállalat plug-in hibrid meghajtású modelljei közül, amelyet az úgynevezett „R” divízióban terveznek útjára indítani. A Volkswagen ezzel a lépéssel egy olyan járművet szeretne a kínálatba vezetni, mely nem csupán a teljesítmény, hanem károsanyag-kibocsátás szempontjából is az élen van!

Volkswagen Touareg R-line

Az új Volkswagen Touareg R várhatóan azokon a piacokon tűnik majd fel, ahol a 2021-es modellévre szánt hagyományos meghajtású modell is jelen lesz. Ez egyben azt is jelenti, hogy az amerikaiak sajnos kimaradnak a Touareg és a Touareg R-nyújtotta élvezetekből.

A plug-in hibrid Touareg hajtásláncát várhatóan egy V6-os benzinmotor és egy elektromotor párosa fogja képviselni. A Touaregből alapvetően létezik 3,0 literes V6-os motorral hajtott verzió is, ami 335 lóerővel bír, így arra lehet következtetni, hogy ezt a teljesítményt egy villanymotorral felturbózva akár 400 lóerő környékére is fel lehet húzni.

A hibrid erőátvitel mellett természetesen külső megjelenésében is megállapítható lesz, hogy a Touareg sportosabb, R verziójáról van szó. Az aerodinamikus kialakítás mellett merevebb felfüggesztést kap majd az autó, valamint egy alaposan kidolgozott fékcsomagot. A jármű belterét sokan Nappa bőrrel tudják elképzelni, illetve a Volkswagen jól tenné, ha például az ajtópaneleken vagy más elemeken némi gravírozással jelezné az utasoknak, hogy ők bizony egy Touareg R-ben üldögélnek!

Volkswagen Touareg R-Line

A Volkswagen R részlege korábban alternatív meghajtásokkal szórakozott a Touareg esetében: ki tudná elfelejteni például a csaknem egy évtizeddel ezelőtt bemutatott Touareg R50 TDI-t a maga 5,0 literes V10-es dízelmotorjával, mely 350 lóerőre volt képes és 849 newtonméter csúcsnyomatékot adott le?

Forrás:

Ajánlott cikkek: