Létrehozva: 2017-02-20 12:55:00

Az Opel felvásárlásával biztosít a PSA csoport

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A francia PSA csoport felvásárolja az Opelt, azonban sok minden késleltetheti az üzlet véglegesítését.


A Peugeot és Citroen autókat gyártó PSA, várhatóan két milliárd dollárt fizet majd a General Motorsnak, ebben az árban azonban nincs benne az Opel leányvállalatának, a Vauxhall-nak az értéke, ezt az értékbecslések során nem vették figyelembe.

A francia PSA csoport

Várhatóan jövő hét csütörtökön ütik nyélbe az üzletet, ekkora hozza nyilvánosságra a PSA az éves bevételeit tartalmazó adatokat, de lehet, hogy a Genfi Autószalon megnyitójáig is elhúzódnak a tárgyalások. A feleknek meg kell találni a módját, hogy több támogatást kapjanak a kormánytól és az uniótól, a költségek csökkentése érdekében. Továbbá fontos, mielőtt véglegesítenék az üzletet, a PSA-nak meg kell terveznie a közös munkát az Opellal, hogy fenntarthassák az Egyesült Királyságban eddig produkált termelési kapacitást, ami szintén késleltetheti a tárgyalásokat.

General Motors eladja európai cégét

A gyárakban 38 ezren dolgoznak, ezen emberek felének Németországban van állása. Az Opel Magyarországon is jelen van, Szentgotthárdon működtetnek motorgyárat. Az európai autóüzemek változatlanul jelentős túlkapacitással működnek, ám a négy németországi gyárban nem lesznek végrehajtva jelentősebb leépítések.  A PSA ezzel a partnerséggel erősítené meg pozícióját az európai piacon, ahol 2010 óta folyamatosan veszített a részesedéséből.

Forrás:

Ajánlott cikkeink: