Az elektromos Lucid Air megverte a Porsche 911 GT3-at
7 hónappal, 1 héttel, 5 nappal ezelőtt

Az elektromos Lucid Air megverte a Porsche 911 GT3-at

Az amerikai villanyos szedán a Laguna Secán előzött meg néhány neves sportautót.

A Lucid vállalatról 2016-ban lehetett először hallani, akkor egy elektromos szedán prototípus fejlesztésébe kezdtek bele. Azóta komolyan folyt a munka, ám híreket nem nagyon lehetett hallani róluk. Most viszont odáig jutottak a mérnökök, hogy egy dinamikusabb tesztre is kivigyék a járművet. Nem is akármilyen helyszínt választottak, hiszen a dugóhúzó kanyarjáról híres kaliforniai Laguna Secán hajtották meg az Air elnevezésű modellt.

Az Air nem hivatalos körideje 1 perc 39,30 másodperc, mellyel többek közt az előző szériás Porsche 911 GT3-nál, az Audi R8-nál és az Aston Martin V12 Vantage S-nél is gyorsabb. Ezen a körön speciális beállításokkal, és Pirelli P Zero Trofeo R gumikkal tesztelték az autót. Az alábbi videón a hivatalosnak mondott körük látható, mely 1 perc 41,67 másodperces lett, ami még mindig nagyon erősnek számít. Itt a jövőbeni sorozatgyártású kivitelhez jobban hasonlító programozása volt az elektromos szedánnak, valamint nem annyira speciális gumikon suhant. A cél persze nem a rekorddöntés volt, hiszen messze elmarad a pálya legjobb köreitől az Lucid. A vállalat inkább amolyan „verseny-teszt” jelleggel vitte ki a gépet.

Lucid Air elektromos szedán utcán, szemből

Azt egyelőre nem tudni, hogy a hátulról a Renault Vel Satisra hajazó jármű mikor kerülhet sorozatgyártásba. Ahogyan arról sincsenek pontos információk, hogy milyen teljesítménye és menettulajdonságai lesznek. Előzetesen két verzióról volt szó, mindkettőt két elektromotor hajtja. A gyengébbik kivitel 400 lóerős lehet, melynek hatótávja nagyjából 400 kilométer. A nagyobb durranás a másik modell lenne, melyet 1000 lóerő környékére saccolnak, és a tervek szerint több mint 600 kilométert lehet majd autózni vele. A 2,5 másodperces 0-100-asa gyorsulás pedig villanyautós mércével is jónak mondható. Feltehetően ez a kivitel látható a videón is.

Az utóbbi időben több elektromos szuperautóról is voltak hasonló hírek, melyek nagy része végül kudarcba fulladt, és nem jutottak el a sorozatgyártásig sem. Arról jelentek meg hírek 2017 nyarán, hogy a Lucid vállalatot áruba bocsátották. Több befektetővel is szóba hozták, a legutóbbi értesülések szerint szaudi tőkések is érdeklődnek iránta. Ugyanarról a befektetőről van szó, akivel kapcsolatban nemrég a Teslát is emlegették a vállalat privatizálása kapcsán. Musk esete is jól bizonyítja, hogy ha az elektromos autók piacát akarja valaki dominálni, akkor nem lesz egyszerű dolga.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Magyar Autókereskedőház zrt.

Rendelhető autóink

További ajánlatok
2 nappal, 10 órával ezelőtt

Elkészült és már be is mutatkozott a Volkswagen ID riválisa!

Az új Audi AI: ME koncepció a vállalat jövőbetekintő városi közlekedésre vonatkozó nézeteit igyekszik szemléltetni, hivatalos debütálása a Sanghaji Autószalonon volt esedékes

Elolvasom
5 nappal, 2 órával ezelőtt

Tesla vásárlás - GY.I.K.

Sokakban rengeteg kérdés merült fel a Tesla Model 3-akkal kapcsolatban, készültünk egy rövid gyakori kérdések összefoglalóval, hátha innen rövid válaszok útján megkapja az érdeklődő az alapvető válaszokat a kérdéseire.

Elolvasom