Az Audi Charging Hub régi akksikat használ az új autók töltéséhez
3 héttel ezelőtt

Az Audi Charging Hub régi akksikat használ az új autók töltéséhez

Egyedi töltési megoldást fejleszt az Audi, melyet már idén használatba vehetnek az autósok.

Az Audi palettáján jelenleg öt tisztán elektromos modell található: az e-tron, az e-tron Sportback, az e-tron GT, az RS e-tron GT és a Q4 e-tron. Az előttünk álló évek során ez a szám a négyszeresére fog növekedni. Akárcsak a felhasználókat, az Audit is erősen foglalkoztatja a töltési infrastruktúra kérdése. Az ingolstadti cég most egy új prémium szintű gyorstöltési lehetőség koncepcióján dolgozik.

Az „Audi Charging Hub” névre keresztelt projekt az év második felében kezdődik. A leginkább szállítmányozási konténerekre emlékeztető létesítmények belsejében használt lítium-ion akkumulátorok tárolják a létesítmény tetején elhelyezett napelemek által gyűjtött energiát, amelyet a kívül található töltőcsatlakozók segítségével lehet az autók akkumulátoraiba juttatni. Egyelőre az energiatárolásra szolgáló akkuk a fejlesztésekhez használt járművekből fognak érkezni, de gyakorlatilag bármilyen használt akkumulátor elláthatja ezt a feladatot.

Audi autók töltés közben a Charging Hub mellett – látványterv

A felhasználók a beltérben kialakított, prémium kiszolgálást biztosító társalgóban egy kis üdítő és harapnivaló mellett kényelmesen eltölthetik az időt, míg arra várnak, hogy autójuk megfelelő mennyiségű elektront vegyen magához. Az Audi Q4 e-tron esetében például kevesebb, mint 30 percet vesz igénybe, míg az akku 80 százalékos szintre tölt.

Az Audi szerint a „Charging Hub” révén a töltést függetleníteni lehet a hálózattól, megszűnne az igény a nagyfeszültségű kábelekre, valamint a drága transzformátorokra. Egy-egy ilyen töltőpont 2,45 megawattóra energia tárolására alkalmas, és akár 300 kilowattos teljesítménnyel is képes tölteni az EV-t. Így az autósoknak mindössze egy 400 voltos csatlakozóra lesz szükségük.

Audi e-tron oldalról

Weboldalunkon is elérhetőek az Audi modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

Forrás:

CarBuzz

Ajánlott cikkek:

Szerző: Magyar Autókereskedőház zrt.
21 órával, 51 perccel ezelőtt

A Tesla Model 3 már a 16. legkelendőbb személyautó a világon

A kaliforniai szedán minden idők legnagyobb példányszánban eladott elektromos autója.

Elolvasom
3 nappal, 23 órával ezelőtt

450 kilométeres hatótávval jön az elektromos Renault Megane crossover

Az új, 217 lóerős villanyautó gyártása 2022-ben kezdődik.

Elolvasom