Létrehozva: 2021-10-01 10:08:17

Az ABB bemutatta a világ leggyorsabb villanyautó-töltőjét

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Terra 360 villámtöltő 15 perc alatt képes teljesen feltölteni bármilyen elektromos autót.


Az ABB piacra dobta a világ leggyorsabb villanyautó-töltőjét. A svájci vállalat új Terra 360-as moduláris töltője egyszerre akár négy járművet is képes ellátni árammal, és mindössze 15 perc alatt képes teljesen feltölteni egy elektromos autót. A készülék, amely kevesebb mint 3 perc alatt 100 kilométerre elegendő energiát tud az autó akkumulátorába pumpálni már az idei év végén elérhető lesz Európában – áll a cég által kiadott sajtóközleményben.

Az Egyesült Államok, Latin-Amerika, valamint az Ázsia és csendes-óceáni térség a tervek szerint 2022-ben következik. 

A Terra 360 elnevezés a berendezés maximális töltési teljesítményére utal, ám a 360 kilowattos teljesítmény egyelőre jócskán felülmúlja a villanyautók DC villámtöltési teljesítményét, így az ABB újdonsága elsősorban nem a gyorsasága, sokkal inkább a négy töltőcsatlakozó miatt válhat igazán vonzó megoldássá.

Mióta a svájci cég 2010-ben beszállt az e-mobilitási üzletágba, jelentős növekedést tapasztalt a töltőket illetően, melyekből eddig több mint 460 ezer egységet értékesített szerte az egész világon. 

Porsche Taycan egy ABB Terra 360 villámtöltőre csatlakoztatva

Az ABB azt tervezi, hogy 2022 elején tőzsdére viszi a vállalat töltési üzletágát, hogy ezáltal tőként vonzzon be és elősegítse a gyors növekedést. A Reuters becslései alapján a svájci cég 2020-ban mintegy 220 millió dollár értékben értékesített villanyautó-töltőket, a tőzsdei bevezetés pedig mintegy 3 milliárd dolláros tőkeinjekciót jelenthet a vállalt számára. 

 

Forrás:

Automotive News Europe

 

Ajánlott cikkek: