Létrehozva: 2017-10-16 11:08:00

Angolosan érkezik az Aston Martin DB11 Volante

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az Aston Martin kabriók eleganciájához eddig sem fért kétség, a DB11 Volante érkezésével a hagyomány tovább öröklődhet


Az Aston Martin hagyományaihoz hűen az új DB11 egy elegáns és sportos megjelenéssel lépett színre, most pedig megérkezett a nyitott tetejű, Volante változat is. Az angolok V12-es erőforrásokkal mutatták be a DB11-et, azóta már V8-as egységgel is kérhető. A Volantéba ez, az AMG féle kisebb motor kapott helyet. A V8-as erőforrás 510 lóerőt és 695 Nm-es csúcsnyomatékot teljesít, az irgalmatlan erőt egy nyolcfokozatú automata váltó továbbítja a kerekekhez, így képes a 4,1 másodperces 0-100-as sprintre és a 300 km/h-s végsebességre.

Aston Martin DB11 Volante tetővel

A kabrió főbb vonásait természetesen a kupétól örökölte, az autó orra és hátulja is hajaz a DB11 sportos és exkluzív stílusára. A ragyogó vászontető nyitott állapotban sem ront az autó lenyűgöző megjelenésén, lecsukva pedig a magasra húzott övvonal az, ami kívánatossá teszi a Volantét. A vászontető 14 másodperc alatt csukódik le és 16 szekundum alatt jelenik meg, többféle színben is elérhető. Az Aston Martin azt ígéri, hogy a tetőmechanizmus minden eddiginél masszívabb és időtállóbb lesz, és a szélzajt is hatékonyan szűri majd meg.

Aston Martin DB11 Volante hátulja

Az utasfülkében is igényes megoldásokkal találkozhatunk, minden finom anyaggal van bevonva, a kéttónusú bőr mellett a fabetétek sem hiányozhatnak a Volantéból. A bőrborítás, a navigáció és a fűthető ülések alapáron járnak, felárért szellőző üléseket és akár Bang & Olufsen hangrendszert is kaphatunk. Örömhír a nagyutazóknak: a csomagtér 20%-kal nagyobb lett, mint az előd, DB9 Volante esetében.

Aston Martin DB11 Volante beltér

Az angolok nem véletlenül őszre időzítették a bemutatót, hiszen a most leadott rendeléseket úgyis csak tavasszal tudják teljesíteni, így az újdonsült tulajdonosok már jó időben vehetik majd át kabriójukat.

Aston Martin DB11 Volante kabrió

Forrás:

Autópult

Ajánlott cikkeink: