Csúcsteljesítmény a Volkswagentől
6 hónappal, 2 héttel, 4 nappal ezelőtt

Csúcsteljesítmény a Volkswagentől

2017-ben az autóeladások növekedéséhez nagyban hozzájárult a Volkswagen, melynél tavaly több, mint 6 millió autó hagyta el a gyártósort

A Volkswagen konszernen belül a wolfsburgi cég is már óriási méretekkel rendelkezik, ugyanis csak nekik van 14 országban, több mint 50 gyáruk, ahol nem kevesebb, mint 60 modellt gyártanak. 2017-ben történt meg először, hogy átlépték a bűvös, 6 milliós számot. A tavalyi évben érkezett az Arteon, a T-Roc szabadidő-terepjáró, az új Polo és a Volkswagen e-Golf, melynek gyártási példányszámát megduplázták a frissített verzióval.

Volkswagen Arteon

A VW legnépszerűbb modelljei közül a Polo, a Golf, a Jetta és a Passat említhető, de számottevő a kínai piacra gyártott, Santan eladása is, mely a Skoda Rapid ikertestvérének tekinthető. A közeljövőben számíthatunk egy minden eddiginél kisebb SUV-ra, mely a T-Cross nevet viselheti, és olyan pletykák is szárnyra keltek, melyek szerint a nem túl sikeres Phaeton is visszatérhet. Természetesen a németek ezen modellek mellett számos villanyautót is ígérnek, és szeretnék magukat a 2017-es 6 milliós példányszámhoz tartani, ez lesz a jövőben a minimum.

I.D. Crozz

Érdekesség, hogy a Volkswagen épp 80 évvel ezelőtt fogott bele az autógyártásba, a számítások szerint a tavalyi 6 millióval együtt eddig 150 millió autót készítettek. A 2018-es évben a gyarapodó SUV palettától várnak sokat, jönnek az elektromos modellek, vagyis az I.D. koncepció szerint készülő autók, melyek közül az I.D., az I.D. Buzz kisbusz és az I.D. Crozz említhető.

I.D. Buzz

Az I.D. Buzzt például nem csak személyszállításra tervezik, haszongépjármű-változatot is gyártani fognak belőle a kereskedelmi szektornak, ám az I.D. Buzz-t inkább városi szállításra ajánlják. A létjogosultságát egy elektromos haszongépjárműnek mindenesetre nem lehet megkérdőjelezni, ugyanis a következő évtizedre Európa sok városában betiltják a dízelautókat, ez egy kiváló alternatíva lehet. A Volkswagen elmondása szerint az I.D. Buzz 3. szintű önvezetésre lesz képes, de már tervek vannak arra is, hogy 2025-re az I.D.-modellcsaláddal elérik a teljes önvezetést is. Ha minden a tervek szerint halad, a Wolfsburgiak öt éven belül csak villanyautóból egymilliót fognak előállítani.

Forrás:

Autónavigátor

Ajánlott cikkeink:

Rendelhető autóink

További ajánlatok
2 nappal, 6 órával ezelőtt

Kémfotókon a BMW X7

A BMW új SUV-zászlóshajójáról kerültek elő ismét kémfotók, az X7 a Los Angeles-i Autószalonon debütálhat, gyártása 2019-ben kezdődhet meg

Elolvasom
3 nappal, 11 órával ezelőtt

100 éves a Bentley

A Bentley különleges kiadással ünnepli 100. évfordulóját. A Mulsanne 100 W.O Edition a cég alapítójának, Walter Owen Bentley-nek a tiszteletére készült.

Elolvasom