Létrehozva: 2021-01-22 12:52:48

A What Car? szerint ez 2021 legkényelmesebb elektromos autója

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Földöntúli kényelem és zajtalan utazás – mintha egy franciaágyban közlekednél.


Függetlenül a gyártótól és a modelltől, a legjobb elektromos autók kellően nagy hatótávolságot, átlagon felüli kényelmet és kimagasló teljesítményt biztosítanak tulajdonosaik számára. Így a tágas utastér, valamint a praktikus használhatóság mellett a nagy távolságok is akadálytalanul leküzdhetők. Mindezt természetesen a folyamatos motorzajtól mentes környezetben.

Sokak számára az elektromos autók egyik legnagyobb vonzereje – a zéró helyi károsanyag-kibocsátás mellett – abban rejlik, hogy gyakorlatilag hangtalan közlekedést tesznek lehetővé. Ilyen aspektusból vizsgálva az Audi e-tronnak mindenképpen a toplista élmezőnyében a helye, hiszen szinte még a szélzaj, vagy az aszfalton guruló abroncsok hangja sem szűrődik be az utasterébe. 

két Audi e-tron egymás mellett, oldalról és hátulról

Kényelem tekintetében nem hagyhatjuk figyelmen kívül a teljesen elektromos, minden létező irányban állítható, memória funkcióval ellátott üléseket, amelyek már a belépő szintű e-tron Technik kivitelben is megtalálhatók. Ráadásul a villanyos Audi minden modellje alapfelszereltségként adaptív légrugózással érkezik, amely Comfort üzemmódban és a kisebb, 20 colos felnikkel használva olyan utazási élményt kínál, mintha egy franciaágyban utaznánk. 

A Dynamic beállításra átváltva a feszesebbre hangolt futóműnek köszönhetően jobban kézben tarthatjuk a dolgokat, hiszen az autó is kevésbé dől meg a kanyarokban. Bár az e-tronnak határozottan jobban fekszik a kényelmes, ráérős haladás, mint a sportos, dinamikus kanyarvétel. 

Audi e-tron utastere

A habot a tortán az utastér kialakítása jelenti. A német gyártótól megszokott prémium anyaghasználat mellett tágas belteret, praktikus kialakítást és természetesen kimagasló utazási komfortot kapunk. 

Talán az egyetlen szépséghiba, hogy bár az alapmodellnek számító e-tron 50 quattro alapára 26,1 millió forintról indul, ezért mindössze 320 kilométernyi hatótávot kapun egyetlen feltöltéssel. A nagytestvér e-tron 55 quattro már 410 kilométerre elegendő energiát képes tárolni. Igaz, az Audi ennek meg is kéri az árát, hiszen csaknem 31 millió forintot kérnek érte újonnan.


Weboldalunkon is elérhetőek az Audi e-tron modellek. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy emailben.

 

Forrás:

What Car?

 

Ajánlott cikkek: