Létrehozva: 2022-05-10 15:13:05

A VW 2025-re megfosztaná trónjától a Teslát

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Herbert Diess szerint a Tesla jóval erősebb, mint arra korábban számítottak.


Nehéz út vár a Volkswagen-csoportra, hogy elérje kitűzött célját és 2025-re a vezető szerepet töltsön be az elektromos járművek globális értékesítésében – mondta Herbert Diess, a konszern vezérigazgatója, aki elismerte, hogy a rivális Tesla jóval erősebb, mint arra eddig számítottak.

Diess a tavalyi évben számos kapott, amiért rendszeresen a Teslához mérte a Volkswagen teljesítményét és kiemelte az amerikai vállalat agilitását és gyorsaságát, hogy ezáltal megpróbálja még jobb munkára ösztönözni a cég alkalmazottait.

A Tesla márciusban nyitotta meg első európai gyárát, a Gigafactory Berlint, ami hazai pályán állítja új kihívás elé nemcsak a Volkswagent, de a BMW-t és a Mercedest is. Diess úgy véli, nehéz feladat vár a Teslára, hogy felpörgesse a termelés mennyiségét az új üzemben.

Volkswagen ID.3A szakember szerint minden esély megvan rá, hogy a VW 2025-re megelőzze a Teslát és a világ elsőszámú elektromosautó-gyárójává váljon, hiszen jóval több lehetőséget kínál a vásárlóknak a luxus és prémium autóktól kezdve a szélesebb tömegeknek gyártott modellekig.

Az Egyesült Államokban a VW több mint kétszeresére, 10 százalékra kívánja növelni piaci részesedését, amihez Diess szerint további gyárak létesítésére, valamint helyi akkumulátorgyártásra lenne szükség. A szakember elutasította ezt a lépést, mivel ezáltal túlságosan függővé válna a kínai ipartól.

 

Weboldalunkon is elérhetőek a Volkswagen modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Automotive News Europe