Létrehozva: 2021-11-30 11:11:23

A Volvo következő villanyautója a népszerű XC90-et váltja a palettán

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A svéd gyártó elektromos autóiban a minimalista dizájné lesz a főszerep.


Azt már most tudni lehet, hogy a Volvo harmadik tisztán elektromos autója a rendkívül népszerű XC90 SUV helyét veszi majd át a svéd gyártó palettáján. Ráadásul a szokatlan formavilágú modell a Volvo soron következő villanyautói előtt is kijelöli az utat. 

Az idei év elején bemutatott Concept Recharge sorozatgyártásra kész verzióját 2022-ben fogják leleplezni. Vagyis a Volvo is beszáll az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, teljes méretű, elektromos SUV-k szegmensébe, amelyben az összes prémium-orientált gyártó megjelent az elmúlt évek során. 

A Volvo kínálatában jelenleg két elektromos autó található, ám az XC40 Recharge és a C40 Recharge egy szegmenssel lejjebb helyezkednek el, ráadásul mindkét modell ugyanarra a CMA platformra épül, amelyet a belső égésű motoros XC40 is használ. Ezzel szemben az XC90 utódja a Volvo új, kimondottan elektromos autók számára kifejlesztett, SPA2 padlólemezét fogja használni. 

Volvo Concept Recharge utastere

A Concept Recharge már előre sejtetni engedi, hogy a Volvo egy, az eddigiektől radikálisan eltérő tervezési irányba kíván elindulni az autók külső dizájnját, és utastérkialakítását illetően. Ugyanakkor a beltérben továbbra is a tágasság, a kényelem és a praktikum számítanak majd a legfőbb szempontnak. A tanulmány által bemutatott, a „kevesebb több” megközelítés is arra utal, hogy a Volvo az elektromos autókban a minimalista dizájnra kíván összpontosítani.

Weboldalunkon is elérhetőek a Volvo modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Autocar

 

Ajánlott cikkek: