Létrehozva: 2020-10-22 11:30:50

A Volkswagen ID.3 csillagos ötösre vizsgázott a törésteszten

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az új elektromos hatchback kiválóan helytállt az Euro NCAP vizsgálatán.


Az új Volkswagen ID.3 a maximális, ötcsillagos értékelést érte el az Euro NCAP töréstesztjén, és minden szempontból kiváló eredménnyel zárta a biztonsági szervezet vizsgálatát.

A nemrégiben piacra dobott elektromos családi ferdehátú az első olyan sorozatgyártású autó, amely a Volkswagen-csoport új MEB-platformjára épül. Egyúttal az ID.3 a VW-konszern fontos villanyos modellje, melynek példáját hamarosan a testvérmárkák, vagyis az Audi, a Seat és a Skoda is követni fogják. 

teljesen elektromos Volkswagen ID.3 az Euro NCAP töréstesztjén, szemből

Az Euro NCAP közleményéből kiderül, hogy az ID.3 minden vizsgált területen kiválóan teljesített.
Az Volkswagen villanyautója 87 százalékos eredményt ért el a felnőtt utasok védelmét tekintve, míg a gyermekek védelmére 89 százalékot kapott. A gyalogosok és a kerékpárosok, vagyis a közlekedés legsérülékenyebb résztvevőinek védelmére 71 százalékos hatékonysággal teljesített, a biztonsági asszisztensek viszonylatában pedig 88 százalékot ért el.

összetört, teljesen elektromos Volkswagen ID.3 az Euro NCAP töréstesztjén, szemből

Egyébiránt az ID.3 ugyanúgy öt csillagot érdemelt ki az Euro NCAP tesztjén, mint a legújabb, 8. generációs Volkswagen Golf, melyet tavaly vizsgált a szervezet. Összehasonlításként a Golf a felnőtt utasok védelmére 95 százalékot, a gyalogos és kerékpáros védelemre 76 százalékot kapott. A biztonsági asszisztensek összevetésében azonban csak 78 százalékra vizsgázott, míg az ID.3-mal megegyező, 89 százalékot teljesített a gyermekek védelmének tesztelése során. 

Az Euro NCAP kiemelte, hogy az ID.3 „masszív” szerkezeti integritással és fontos, a balesetek elkerülésében segítő és az esetleges baleseteket követő biztonsági funkciókkal rendelkezik. 

a Volkswagen ID.3 eredményei az Euro NCAP töréstesztjén

Az Euro NCAP továbbra is szavatolja, hogy a bolygó megmentése érdekében tett törekvések ne menjenek a biztonság rovására, és örömmel tapasztaltuk, hogy az ID.3 ebben a tekintetben nem kötött kompromisszumokat” – nyilatkozta Michiel van Ratingen, az Euro NCAP főtitkára, aki hozzátette, a Volkswagen villanyautója által elért ötcsillagos eredmény is bizonyítja, hogy az EV-k éppolyan biztonságosak, mint a hagyományos, belső égésű motorral szerelt társaik.

 

 



Forrás:

Autocar

 

Ajánlott cikkek: