A vártnál is hamarabb jön a Tesla Model Y
7 hónappal, 4 héttel, 1 nappal ezelőtt

A vártnál is hamarabb jön a Tesla Model Y

A Model 3 inspirálta szabadidő-autó első példányai már 2020 elején a tulajdonosaikhoz kerülhetnek.

Eredetileg 2020 őszére tervezték be a legújabb Tesla érkezését, ám beszállítói információk alapján most úgy látszik, hogy akár már az év első negyedévében legördülhetnek az elkészült autók a futószalagról. A Tesla taiwani beszállítói állítják, hogy az autógyártó igyekszik megsürgetni az alkatrészek előállításának tempóját, melynek egyetlen oka, hogy minél hamarabb elkezdődhessen a Model Y összeszerelése.

Tesla Model Y

Úgy látszik a típus bevezetése a piacra nagyon sürgős a vállalatnak, aminek köze lehet ahhoz, hogy Elon Musk nemrég kijelentette, véleménye szerint annyira jó autó lesz a Model Y, hogy az eladásai meg fogják dönteni a Model S, a Model X és a Model 3 eladásait is együttvéve. Valószínűleg sok reményt fűznek a legújabb modellhez, érthető, hogy szeretnék a lehető leghamarabb a szalonokban látni az autót.

A Model Y egy emelt magasságú Model 3 lesz gyakorlatilag, tehát amolyan városba is tökéletes szabadidő-autóra lehet számítani. A vásárlók bizonyára örülnek majd neki, hiszen ezentúl már azoknak is lehet divatos autójuk a Teslától, akik nem akartak, vagy nem tudtak megvenni maguknak egy Model X-et, a hagyományos elektromos szedánokkal (Model S, Model 3) pedig nem szimpatizálnak.

Tesla Model Y beltér

Az autó három kivitelben lesz elérhető, az alapot a hátsókerekes Long Range képviseli, melynek főbb paraméterei a következők: 480 km-es hatótáv, 5,5 másodperces 100-ra gyorsulás és 208 km/h-ás végsebesség. A Long Rangenek lesz összkerekes kivitele is, az egy töltéssel 450 km-t képes megtenni, 4,8 másodperc alatt futja a 100-at, végsebessége pedig 216 km/h óra. A szintén összkerékhajtásos Performance 450 km-t megy el, 3,5 másodperc alatt gyorsul és akár 240 km/h-val száguldhat.

Az autót a kaliforniai Fremontban található üzemben és a sanghaji Gigafactory 3-ban fogják gyártani, illetve összeszerelni. Hivatalos árakról egyelőre nincsenek információk, vélhetően drágább lesz a Tesla Model 3-nál, de nem fogja elérni a Model S árszintjét. Ez azt jelenti, hogy várhatóan 20-25 millió forintos áron kelletheti majd magát a Tesla legújabb autója.

Források:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Magyar Autókereskedőház zrt.
1 nappal, 6 órával ezelőtt

Peugeot VLV, az üzemanyaghiány gyermeke

A Peugeot több száz elektromos autót készített a II. világháború alatt.

Elolvasom
4 nappal, 5 órával ezelőtt

Joystickra cserélné a kormánykereket a BMW?

Ez jelentheti az első lépés a kormánykerekek eltüntetése felé.

Elolvasom