Létrehozva: 2020-07-06 09:58:44

A Tesla multimédiás rendszere újabb szavazást nyert meg

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A PC Magazine által készített felmérésen Elon Musk infotainment-rendszere lett a nyertes.


 

2020-ban már teljesen alapvető, hogy egy új autóban Bluetooth kapcsolatra van lehetőség, számos modellnél pedig az Android Auto és az Apple Carplay rendszere is kiválóan működik. Így könnyedén összekapcsolhatod okostelefonod a járművel, adott esetben az autó kijelzőjére is tükrözheted telefonod tartalmát.

Ezt a szintet lépte át a Tesla úgy, hogy az alapvető funkciók és a biztonsági extrák mellett over-the-air szofverfrissítésekre is képesek a modelljeik. Ez annyit jelent, hogy amíg a tulaj alszik, addig adott esetben kiad a gyártó egy frissítést vagy egy új funkciót az autójához, amelyet másnap otthon az internetkapcsolata segítségével biztonságosan le is tölthet magának. Nem szükséges márkaszervizekbe vinni a Teslát az ilyen műveletek elvégzéséhez. A Teslákat jellemzően állandó internetkapcsolattal vásárolják meg, így a nagy méretű központi kijelzőt gyakorlatilag bármire lehet használni. Arról nem is beszélve, hogy a Teslák egymással is kapcsolatban vannak, az Autopilot rendszere folyamatosan kommunikál a többi úton közlekedő Teslával.

2020-as Tesla Model 3 beltere 

Ehhez hasonló kapcsolati rendszert egyelőre csak a GM kínál, az OnStar szisztéma lehetővé teszi a távolról való diagnosztikát és a hibaelhárítókkal való aktív kapcsolatfelvételt probléma esetén. A Volkswagen az új ID elektromos modellcsaládhoz tervez hasonlóan lehívható frissítéseket elérhetővé tenni, valamint a Ford is ilyesmire készül az új Mustang Mach-E esetében.

A PC Magazine ezen szempontok alapján állította fel a sorrendet: infotainment-rendszer használhatósága, navigáció működése, wireless support megléte és kijelzőminőség. A Tesla óriásképernyőn megjelenő tolatókamera képe például 9,8-as értékelést kapott (tízből), míg a Mercedes ide vonatkozó pontszáma 9,6 volt. A navigációra 9,6-ot, a Bluetooth-os kapcsolatra 9,4-et, a teljes rendszerre pedig 9,3-at kapott a Tesla. Ezzel a leginkább interaktív jármű lett megelőzve a Hyundai és a Kia modelljeit.

Ha szeretnél Teslát venni, akkor keresd fel a Tesla.hu weboldalt! Mudri Dániel készséggel áll rendelkezésedre telefonon vagy e-mailben (+36-20-366-3447, [email protected]).  

Forrás:

Ajánlott cikkek: