Létrehozva: 2022-05-24 13:00:22

A Tesla Giga Sanghaj termelése visszatér a Covid előtti szintre

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A gyárat 22 napra leállították a koronavírus terjedésének megakadályozására meghozott intézkedések miatt.


A Tesla azt tervezi, hogy visszaállítja a Gigafactory Sanghaj termelésének volumenét a koronavírus-járvány miatt életbeléptetett lezárásokat megelőző szintre – tájékoztatott a Reuters az amerikai gyártótól kiszivárgott információk alapján.

A tervet részletező feljegyzés szerint a Tesla keddtől több mint kétszeresére, 2600 járműre emeli napi teljesítményét a sanghaji üzemében. Ezzel a cég heti termelése közel 16 000 darabra nőne a gyárban.

Komoly kihívást jelentett a Tesla számára a termelés visszaállítása a lezárásokat megelőző szintre Sanghajban, mivel a vírus terjedésének megfékezésére márciusban bevezetett szigorú intézkedések jelentősen megnehezítették a munkát. Így az autógyártók munkaerőhiánnyal, szállítási fennakadásokkal és korlátozott alkatrészellátással köszködtek.

Tesla Model 3-asok a gyártósoronAz eredeti tervek szerint a Tesla már május 16-án visszatért volna a lezárások előtti termelési szintre, ezt a célt azonban el kellett halasztani.

A Tesla április 19-én tudta újraindítani a részleges termelést a Giga Sanghajban, miután megállapodásra jutott a kínai hatóságokkal a munkavállalók elkülönítéséről.

A sanghaji leállás érzékenyen érintette a Teslát. Az amerikai gyártó csak 1512 elektromos autót tudott értékesíteni Kínában április folyamán, szemben az előző havi 65 754 darabbal.

A lezárásokat megelőzően három műszakban folyt a munkavégzés a Tesla sanghaji gyárában, ahol Model 3 és Model Y elektromos autók készülnek. A mostani, 22 napos leállás számít a leghosszabbnak az üzem 2019-es megnyitása óta.

Weboldalunkon is elérhetőek a Tesla modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:
Reuters