Létrehozva: 2018-09-24 20:43:48

A Seat Tarraco a Volkswagen-csoport új SUV modellje

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A hétszemélyes szabadidő-autó a legsportosabb SUV címre pályázik


A Seat új SUV-t dob a piacra a Seat Tarraco személyében, mely a Seat eddigi legnagyobb SUV autója. Hétüléses kivitele miatt a Hyundai Santa Fe és a Škoda Kodiaq versenytársává válhat. A Seat ezzel már három SUV modellel rendelkezik, ebben a tekintetben már a Škoda előtt jár.

hétszemélyes SEAT SUV

Összefoglalva a helyzetet, eddig volt a kisebb Arona, a közepes méretű Ateca, és most itt van a Taraco. A Škoda rendelkezik Karoq és Kodiaq modellekkel, hamarosan jön a szupermini méretű crossover. A Volkswagen a T-Roc, Tiguan és Touareg mellé a T-Cross modellt helyezi a kínálatba. Érthető? Nagyszerű. Izgalmasan hangzik? Nos...

 SEAT SUV

A Seat nyilvános szavazást hozott létre az autó nevével kapcsolatban, és ha az eredményt elfogadták volna, az autó ma a BloatyMcBloatFace nevet viselné. Így nyilatkoztak az új modellről:

„Az autó kiválóan ötvözi a dizájnt és a funkciót, a sportosságot és a kényelmet, valamint a technológiát és az érzelmet – méghozzá olyan formában, ami egy széles társadalmi körnek megfelel.”

Milyen széles ez a kör? Szinte megdöbbentő, hogy nem vették célba a nürburgringi rekordot, vagy a repülő autók világát. A spanyol cég kutatás és fejlesztési igazgatója, Mathias Rabe azt mondta, hogy „dizájn szempontjából ez a legsportosabb autó ebben a szegmensben. Ez pedig többek között a dinamikusan állítható alváznak köszönhető, mely igazodik a vezetési szokásainkhoz.” Ha valóban ez a legsportosabb, akkor vajon miért rakott a Seat ilyen botrányos kipufogókat az autóra?!

Seat Tarraco érdekes kipufogókkal

A Tarracóban azért van némi élvezeti potenciál. Tekintettel arra, hogy az Ateca messze a legjobban vezethető, közepes méretű crossover, ráadásul praktikus és egész jól néz ki, szóval nem érdemes előre lemondani a Tarracóról sem.

Kétféle dízel (2 literes, 148 vagy 187 lóerős), vagy egy 1.5 literes benzines motor közül választhatnak a vásárlók. Az erősebb változat hétsebességes automataváltóval érkezik, amint azt eddig is sejteni lehetett a Tiguan, a Karoq és a Kodiaq mintájára. Később lesz majd konnektoros hibrid változat is.

Belül a sofőr előtt lesz egy 10,25 colos digitális kijelző, valamint egy „lebegő”, tablet-stílusú infotainment érintőképernyő. Nem lesz radikális, ám valószínűleg egy egyedülálló, ergonomikus elrendezésű belső térrel fog rendelezni.

 Seat Tarraco belső tere

Erre szükség is lesz, hiszen valamivel fel kell hívni a vásárlók figyelmét egy ilyen zsúfolt piacon. Ha valamit, akkor a szép a faberakást mindenképpen érdemes kiemelni.

Forrás:

Ajánlott cikkek: