A németek szerint a dízel nem halott!
3 hónappal, 1 héttel, 4 nappal ezelőtt

A németek szerint a dízel nem halott!

Bármennyire is fáj nekem ezt leírni a Mercedes kristálytisztává tette, hogy látnak még jövőt a gázolajos motorokban

Nem is akármilyen jövőt, hiszen a legújabb E-osztály egy dízel-hibrid kombinációval érkezik. Igen, dízel-hibrid. Hát ki látott már ilyet?! Az érkező kreatúra neve E300de és a legritkább dolgok legritkábbika lesz, egy dízel-plugin hibrid.

Mercedes E300de menetközben erdei úton hátulról

Na de hogy is áll össze ez a kombináció? A Mercedes fogta az E220d 194 lóerős 2,0 literes turbódízeles 400 Nm nyomaték kifejtésére képes motorját, és összepároztatta egy 122 lóerőt nyújtó elektromotorral melynek áramellátását egy 13,5 kWh-ás akkumulátor biztosítja. Ezzel a kombinációval a Mercedes E300de teljesítménye 302 lóerő és 700 Nm. Valamint eléri az 1,4 l/100 km-es fogyasztási átlagot mellyel a létező leggazdaságosabb E-osztály a piacon.

Mercedes E300de oldalról

A dolognak még koránt sincs vége, hiszen még lassúnak vagy lomhának sem mondható. A 0-100 km/h gyorsulást 5,9 másodperc alatta produkálja, a hothatch maximális sebessége pedig 250 km/h. Tisztán elektromos módban 56 kilométer megtételére képes a szedán kivitel, és 51,5 km a kombi teljesítménye. Mindezek mellett a CO2 kibocsájtása 40g/km ami azt jelenti, hogy nem üti meg a mércét az aktuális szabályozások szerint melyek a plugin autókra vonatkoznak Európában, így még mindig nem elég környezetbarát az állami támogatásához.

Mercedes E300de menetközben töltés közben hátulról

További érdekesség, hogy Angliában éppen a múlthónapban szigorítottak a szabályozásokon, ahol is minimum 70 mérföld, azaz 112 km megtételére kell, hogy képes legyen egy PHEV ahhoz, hogy állami támogatást kapjon a vásárló. Nos, jelenleg nincs olyan hibrid jármű az angol piacon, amely erre képes lenne tisztán elektromos módban. Még. Cseles sir Nagybritannia, nagyon cseles. Reméljük a magyar kormány nem követi majd ezt a hozzáállást.

A furcsa hibridet előszőr 2018 márciusában a Genfi Autószolon láthatta a nagyérdemű, mostanra pedig már forgalomba is kerül. Az induló lista ára megközelítőleg 17 045 000 forint a szedán esetében, és 17 760 000 forint, ha a kombit választod.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Rendelhető autóink

További ajánlatok
1 héttel, 1 nappal ezelőtt

Szedánjait is villanyosítaná a Jaguar!

A Jaguar Land Rover vezetők lényeges döntés előtt állnak, hiszen az elektromos I-Pace önmagában jobb értékesítési adatokat produkált a 2018-as évben, mint az XE és XF modellek együttesen

Elolvasom
1 héttel, 5 nappal ezelőtt

Még brutálisabb lett az új Audi TT RS

Az új Audi TT RS az elődjénél dinamikusabb megjelenést kapott, amely magabiztosságot és erőt sugall

Elolvasom