Létrehozva: 2022-06-02 15:01:11

A Mercedes megduplázta a plug-in hibrid GLC hatótávját

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A változás az egyre szigorúbb károsanyag-kibocsátási szabályoknak köszönhető.


A Mercedes-Benz megújult GLC plug-in hibridje kétszer akkora tisztán elektromos hatótávval rendelkezik, mint elődje, hogy lépést tudjon tartani az egyre szigorúbb károsanyag-kibocsátási előírásokkal. Így a Mercedes legkelendőbb modelljének új verziója a gyári adatok szerint több mint 100 kilométert képes megtenni csak akkumulátorban tárolt energiát felhasználva.

Az SUV-t csak mild- vagy plug-in hibrid kivitelben lehet majd megvásárolni. Britta Seeger, a Mercedes értékesítési vezetője elmondta, mivel az elmúlt két évben a GLC bizonyult a Mercedes legkelendőbb modelljének, ezért ez számít az egyik legfontosabb típusnak a márka termékpalettáján.

Mercedes-Benz GLC
Kép: Mercedes

A Mercedes és más autógyártók is a nagyobb méretű, belső égésű motoros modellek által termelt profitra támaszkodnak, hogy finanszírozzák az akkumulátoros elektromos járművekre történő átállást.

Bár a német cég tavaly dobta piacra csúcsmodellje, az S-osztály elektromos változatát, az EQS-t, a legnagyobb bevételt jellemzően az olyan autók generálják a vállalat számára, mint a G-osztály vagy a teljesítményorientált AMG modellek.

A Mercedes nemrég bejelentette, csökkenti belépőszintű modelljeinek kínálatát annak érdekében, hogy erőforrásainak több mint háromnegyedét magasabb kategóriába tartozó járművek fejlesztésére és gyártására fordítsa.

Emellett a német gyártó elmondta, hogy ebben az évtizedben több mint 40 milliárd eurót költ termékkínálatának villanyosítására, és az évtized végére felére csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását a 2018-as szinthez képest.

Weboldalunkon is elérhetőek a Mercedes modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Automotive News Europe