Létrehozva: 2021-09-06 10:17:57

A Mercedes bemutatta a tisztán elektromos G-osztály koncepcióját

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Concept EQG ugyanarra a létraalvázra épül, mint a belső égésű motoros terepjáró.


Hamarosan érkezik a Mercedes G-osztály tisztán elektromos változata. A német gyártó vasárnap leplezte le a „szinte sorozatgyártásra kész” Concept EQG-t egy online bemutató keretében, a közönség pedig a héten kezdődő Müncheni Autószalonon találkozhat vele először élőben. 

Az akkumulátoros-elektromos koncepció megtartotta a belső égésű motoros G-osztály létraalvázát, az akkumulátorcsomagot pedig a platformba integrálták. A Mercedes egyelőre nem hozta nyilvánosságra sem az akkupakk méretét, sem a várható hatótávot.

A Concept EQG-ben található négy villanymotor közvetlenül az egyes kerekek mellett helyezték el, hogy ezáltal lehetővé tegyék a kerekek külön-külön meghajtását, így biztosítva egyedülálló menettulajdonságokat úton és terepen egyaránt. 

A második generációs G-osztály (W463) 2018-ban érkezett, és műszaki szempontból jelentős változást hozott elődjéhez képest, miközben megőrizte az eredeti, 1979-ben bemutatott G-Wagen (W460) terepjáró megjelenését. 

Mercedes Concept EQG szemből

Mercedes Concept EQG oldalról

 

A Concept EQG megőrizte a belső égésű motoros SUV szögletes formavilágát, miközben megkapta az EQ modellekre jellemző dizájnmegoldásokat. A klasszikus hűtőrács helyére az úgynevezett „Black Panel” került, amely hangsúlyos megvilágítást kapott, akárcsak a Mercedes emblémához hasonlóan. 

Az eddig a csomagtérajtón elhelyezett pótkerék helyére egy zárható, a töltőkábel tárolására szolgáló doboz került, amely egy falitöltő dizájnját idézi.

A tetőre egy hatalmas, lapos – a közepén méretes G betűvel ellátott – csomagtartó került, melynek elülső élére egy, a keresőfény funkcióját betöltő LED-csík került. 

Az elektromos SUV sorozatgyártása várhatóan 2024-ben kezdődhet meg. Ola Källenius, a Daimler vezérigazgatója azt ígéri, hogy ekkorra a Mercedes palettájának legnépszerűbb modelljei már mind fognak rendelkezni elektromos hajtáslánccal.

Mercedes Concept EQG hátulról, felülről

Weboldalunkon is elérhetőek a Mercedes modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Automotive News Europe

 

Ajánlott cikkek: