Létrehozva: 2021-07-01 15:55:58

A Mercedes a szoftverfejlesztést és a digitalizációt helyezi előtérbe

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A sindelfingeni „Electric Software Hub” 2022-ben kezdi meg működését.


A Mercedes-Benz azt tervezi, hogy a németországi Sindelfingenben található technológiai központ lesz az otthona a jövőbeli elektromos autóihoz készülő operációs rendszerek fejlesztésének. Az EV-k működéséről gondoskodó szoftvert MB.OS-nek hívják, amely többek között az energiagazdálkodást, az önvezetést, a felhőalapú technológiák irányítását, vagy a vállalat új, mesterséges intelligencián alapuló infotainment rendszerét fogja vezérelni.

Ez a lépés a német gyártó új stratégiájának a része, amely a digitálizációt helyezi előtérbe. Ennek keretében a Mercedes mintegy 1000 szoftverfejlesztő alkalmazását tervezi Sindelfingenben, valamint további 2000 mérnököt is felvesz a világ különböző pontjain található kutatás-fejlesztési központjaiba. 

Mercedes EQS utastere

A „Mercedes-Benz Electric Software Hub” egy 65 ezer négyzetméteren (körülbelül 8 futballpályányi területen) elterülő, ultramodern létesítmény lesz, amely 2022 elején kezdi meg működését. 

Tavaly júniusban a német gyártó egy új partneri együttműködést jelentett be az NVIDIA-val az MB.OS rendszer fejlesztésére, hogy létrehozzák az autóipar valaha volt legkifinomultabb és legfejlettebb szoftvercsomagját. Az új szoftveralapú jármű-architektúra először a 2024-es modellévben fog megjelenni a Mercedes autóiban, hogy aztán a cég teljes flottájára kiterjesszék a használatát. 

Azok a járművek, amelyek képesek az over-the-air szoftverfrissítések fogadására, további bevételi forrásokat is generálnak a gyártó számára. Az ügyfelek új funkciókat és szolgáltatásokat vásárolhatnak, és mindig naprakészen tarthatják járműveiket, ideértve például az olyan szoftverek letöltését, amelyek magasabb szintű önvezetési képességeket biztosítanak. Ilyen például a Tesla 10 ezer dollárba kerülő Full Self-Driving szolgáltatása is.

A német vállalat úgy számol, hogy 2025-re nagyjából 1 milliárd eurónyi bevételt fog generálni a különféle digitális szolgáltatásokból.

Mercedes infotainment képernyő közelről

Weboldalunkon is elérhetőek a Mercedes modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

FutureCar

 

Ajánlott cikkek: