Létrehozva: 2020-02-10 08:46:26

A MAH Zrt.-nél már Tesla Model 3-at is vehetsz elektromos autó támogatással

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az új módosításnak köszönhetően most már a Magyar Autókereskedőház is hivatalosan biztosítja az állami támogatást a Teslára.


"Jelenleg az állami támogatás nem elérhető egyetlen Tesla modellre sem. Nemsokára frissítjük cikkünket!"

Az elektromos autó támogatás, melyet az állam biztosít mostanra már nem újdonság, ám nem régiben történt egy módosítás, melynek következtében most már a kaliforniai elektromos jármű gyártó termékét, a Model 3-at is megvásárolhatod, a felvehető 1,5 millió forintos támogatással. A jelenlegi 338 forintos árfolyamon a Tesla Model 3 Standard Range ára körülbelül 17,8 millió forint, ebből vonódik le az előbb említett támogatás. 

Tesla Model 3 piros és kék színben

Ha eddig nem hallottál volna a támogatási rendszerről, részletes tájékoztatót találhatsz az IFKA honlapján, de nagyvonalakban most összefoglaljuk. Az elektromos járművekre felvehető támogatás mértéke a bruttó vételár 21%-a, de maximum 1,5 millió forint. Fontos, hogy a választott modell bruttó újkori ára nem haladhatja meg a 20 millió forintot.

A juttatás igénylésére jogosult minden magyarországi lakóhellyel rendelkező, nagykorú személy, cég és önkormányzati szervezet. Persze a feltételek listája ezzel nem teljes, van egyéb kikötés is. Az autónak tisztán elektromosnak kell lennie, tehát a tölthető plug-in hibridekre nem jár a támogatás, továbbá csak új gépjármű vásárlásakor vagy lízingelésekor igényelhető. Első hallásra a Tesla olcsóbb modelljei eddig is megfeleltek ezeknek a feltételeknek, ám mégsem kerültek bele a támogatott autók körébe. Ennek oka, hogy nem volt olyan piaci szereplő, importőr, aki teljesítette volna a vonatkozó előírásokat.

Tesla Model 3

A választott márkát forgalmazó cégeknek eddig rendelkeznie kellett átadóponttal és hivatalos szervizhálózattal az ország területén, ahol el lehet végezni a szükséges garanciális javításokat. Az új módosításnak köszönhetően azonban már nem szükséges országos szervizhálózattal vagy akár egyetlen szervizzel is rendelkezni, elegendő, ha a forgalmazó cég kapcsolatban áll az anyavállalattal és a hivatalos szervizponttal, valamint vállalja a javítandó jármű szervizpontra és onnan történő visszaszállítását.

Ez a szabályváltozás lehetővé teszi tehát, hogy Tesla gyártmányt is vásárolhass Magyarországon állami támogatással. Jelenleg a legnagyobb forgalmazók között a MAH Zrt. (Magyar Autókereskedőház Zrt.) gondozásában álló Tesla.hu weboldala is jelen van, ahol egy igényes, letisztult és egyszerű felületen rendelheted meg leendő Model 3-asodat. A cég munkatársai segítségedre lesznek a vásárlás első pillanatától az utolsóig és saját finanszírozási opciókat is kínálnak.

IFKA regisztrált partner

A vállalat rendelkezik minden szükséges feltétellel, ami a támogatás megszerzéséhez szükséges és a pályázat benyújtásában is segítségedre lesznek! Ahogy az a fenti képen is látható, nem csupán Tesla vásárlásban lehetnek segítségedre, hanem más elektromos modellek beszerzésében és finanszírozásában is. Amennyiben a vásárlás mellett döntesz, siess, ugyanis az állami támogatási program második szakasza 2020. május 1. 23:59-kor lezárul!