Létrehozva: 2017-09-12 16:20:00

A Jaguar versenysorozatot csinál az I-Pace-nak

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Vegyél egy elektromos versenyautót, nevezz be a versenyükre és még a technikai feltételeket is  biztosítja a Jaguar a tervezett I-Pace eTrophyval


Tanulmányautó formájában az elektromos Jaguar I-Pace 395 LE-t és 700 Nm-es nyomatékával 4 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra. A 480 km-es hatótávot kétkedve fogadnám, főleg, hogy a NEDC-ciklus szerint lett mérve, ami hát… mindannyian tudjuk, mennyire nem életszerű, de legalább másfél óra alatt 80%-ra lehet tölteni. Ha minden jól megy, idén év végére már a sorozatgyártás is elkezdődik, hogy 2018-tól ott álljon a szalonokban.

És ha már meg lehet venni, miért ne kreálna neki a Jaguar egy versenysorozatot is?

Jaguar elektromos autó versenysorozat

A versenysorozat az I-Pace eTrophy nevet kapja és a Formula E-vel közösen rendezik ugyanazon a hétvégén és ugyanazon a pályán. Minden verseny 30 percig fog tartani, 20 I-Pace fog egymással versenyezni a 10 állomásból álló versenysorozat keretében.

Ha érdekel az I-Pace eTrophy, csak annyi a dolgod, hogy megvásárolod a Jaguartól az Arrive and Drive-csomagot, ami tartalmazza magát az autót, a regisztrációt a 10 versenyre, a gumikat, a tárolást a versenyek alatt, az autó szállítását, a technikai segítséget, valamint minden szükséges alkatrészt.

Jaguar I-Pace eTrophy

Persze nem akarta a Jaguar egyből sokkolni a közvéleményt az Arrive and Drive-csomag árával, mert biztos nem lesz olcsó mulatság, a bejelentéssel várnak még 2018-ig.

„Mindig is azt mondtuk, meg akarjuk mutatni, mit tud az elektromos autók technológiája a versenypályán – ez a bizonyíték rá.” – írta Gerd Mauser, a Jaguar Racing főnöke egy nyilatkozatban – „2018 végére arra számítok, hogy az egész rajtrács tele lesz a Jaguar I-Pace versenyautókkal, miután az első Jaguar I-Pace darabok már kaphatóak lesznek Európában. Végül ez az innovatív versenysorozat csiszolni fogja a technológiánkat a jövő elektromos autóihoz és előnyös lesz az ügyfeleknek is.”

Jelenleg az elektromos versenyautózás még gyerekcipőben jár, közel se kap akkora figyelmet, mint például a Formula 1. De akármi is legyen, az I-Pace eTrophyval biztos felkelti a modell iránt a figyelmet a Jaguar és úgy általában az elektromos autók versenyére is!

Jaguar I-Pace eTrophy a Formula E mellett

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink: