A Hummer elektromos koncepciója
5 hónappal, 1 héttel, 4 nappal ezelőtt

A Hummer név 1000 lóerős elektromos terepjáróként tér vissza

A hivatalos bemutató május 20-án lesz.

A General Motors megerősítette, hogy feltámasztja a Hummer nevet egy új, teljesen elektromos modellel, amely 1000 lóerő leadására képes, miközben 3 másodperc alatt megfutja a 0-100 sprintet. A feltámasztott Hummert a GM Detroit-Hamtramck gyárában készítik és a GMC márkanév alatt értékesítik, az autógyártó egyébként 2,2 milliárd dollárt pumpált ebbe a projektbe.

A GM 2010-ben szüntette be a Hummert és egy évtizeddel később a benzintemető tisztán elektromos változatban éled újjá. A pénzügyi válság előtt a túlzás szimbólumává vált, de a globális recesszió utolérte és amikor az üzemanyagárak emelkedni kezdett, a Hummer értékesítése a padlóra került.

Az elektromos Hummer szemből fotózva

A terepjárók viszont egyre inkább uralják az Egyesült Államok piacát a Hummer leállítása óta eltelt évtizedben, annak ellenére, hogy a kibocsátási normák egyre szigorodnak. Számos más gyártó próbálkozott már azzal a trükkel, hogy jól ismert modelleket alakítanak tisztán elektromosra és többé- kevésbé ez be is vált. A legaktuálisabb példa erre talán a Ford Mustang Mach-E. Ezeket a tényezőket szem előtt tartva egyáltalán nem meglepő, hogy a GM megragadja az esélyt a Hummer feltámasztására.

Bár már sok elektromos terepjáró van az úton, ez a szegmens továbbra is növekszik. A Ford például egy teljesen elektromos F-150-en dolgozik, mellette ott a Tesla Cybertruck, ami kapott hideget-meleget egyaránt. Ezek mellett számos induló vállalkozás letenné névjegyét ebben a szegmensben, ilyen például a Rivian. De a Bollinger, a Karma és a Lordstown Motors is megpróbál az elsők között elektromos kisteherautókat is eladni.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Magyar Autókereskedőház zrt.
20 órával, 30 perccel ezelőtt

2021-ben érkezik az első elektromos Seat, a Cupra el-Born

Jövőre kezdik gyártani a lenyűgöző vonalvezetésű hot hatch modellt.

Elolvasom
6 nappal, 19 órával ezelőtt

2024-ben érkezhet az Audi A9 e-tron villanyszedán

Az Artemis projekt célja egy új elektromos zászlóshajó létrehozása.

Elolvasom