A Honda Urban EV Genfben debütálhat
3 héttel, 5 nappal ezelőtt

A Honda Urban EV Genfben debütálhat

A Honda retro stílusban megalkotott elektromos kisautója márciusban, a Genfi Autószalonon debütál, egyelőre előtanulmány formájában

A Honda kompakt elektromos autójáról nem is olyan rég kerültek ki kémfotók, amiken az látszik, hogy városi környezetben, megfelelő módon álcázva tesztelik tulajdonságait. Nemrégiben egy vázlatot is nyilvánosságra hozott a japán gyártó egy előtanulmányról, ami alapján már el lehet képzelni, hogy sorozatgyártásra érett modell válhat belőle még 2019-ben.

honda urban ev prototípus

Meglehetősen hasonlít a 2017-es Frankfurti Autószalonon látott modellhez, viszont itt már ötajtós változatról van szó hasonló méretekkel, kerek fényszórókkal és ívesebb front dizájnnal a gyalogos balesetvédelem végett. Rövidebb, tömzsibb autót kell elképzelni, mint mondjuk a Honda Jazz, érdekessége, hogy hátsó, kék fényben pompázó Honda feliratot kap, elöl a két lámpatest között pedig feliratok jelenhetnek meg üdvözlések, tanácsok vagy töltési státusz formájában.

honda urban ev frankfurt 2017

A kabinban vékony A-oszlopokkal és terebélyes üvegfelületekkel igyekeznek maximális kiláthatóságot biztosítani. Az úgynevezett úszó műszerfalba építik be a kormányoszlopot, a kevéske gombot és a panoráma kijelzőt. A körbefutó, hosszúkás kijelző a műszerfalon át egészen az ajtókig terjed, tehát ezen kijelzőn jelenik meg az oldalsó visszapillantók képe, ahogyan azt az Audi e-tronnál már láthattad.

honda urban ev interior

Az árképzésről talán még túl korai beszélni, de elismerték, hogy nem lesz egy olcsó termék és annak ellenére, hogy miniautóként kategorizálják a Honda prémium modellként helyezné el. Szerintük az elektromos autóik ára 2-3 év múlva egy szintbe kerül a belsőégésű motorral szerelt változatokkal. Az Urban EV Európa első elektromos Hondája lesz, hiszen Japánban és Amerikában már hódít az elektromos Clarity. Egy saját tervezésű platformra épül tehát, mely meghatározza a jövőbeli villanyautók technológiáját és dizájnját.

honda urban ev vazlat

A várható hatótáv 250 km-re tehető, remélik, hogy 2025-re az Európai régióban a Honda autóeladásainak egyharmada elektromos autókból fog állni.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Rendelhető autóink

További ajánlatok
1 héttel, 1 nappal ezelőtt

Szedánjait is villanyosítaná a Jaguar!

A Jaguar Land Rover vezetők lényeges döntés előtt állnak, hiszen az elektromos I-Pace önmagában jobb értékesítési adatokat produkált a 2018-as évben, mint az XE és XF modellek együttesen

Elolvasom
1 héttel, 5 nappal ezelőtt

Még brutálisabb lett az új Audi TT RS

Az új Audi TT RS az elődjénél dinamikusabb megjelenést kapott, amely magabiztosságot és erőt sugall

Elolvasom