A hibrid BMW-k zölden közlekednek a városban
6 hónappal, 1 héttel, 2 nappal ezelőtt

A hibrid BMW-k zölden közlekednek a városban

A bajor gyártó plug-in hibrid modelljei elektromosra kapcsolnak bizonyos területen.

A BMW új digitális szolgáltatásának, a Group eDrive Zones-nak köszönhetően a plug-in hibrid modellek tisztán elektromos hajtásra váltanak, ha olyan területre érnek, ahol ez elvárható, például városközpontba vagy zöld zónába.

A benzinmotor szabályozását GPS adatok alapján geofencing technológia alkalmazásával végzi a jármű. A zónahatárok az infotainment rendszeren láthatók, viszont az autó magát átkapcsolja, ha van energia az akksiban, amikor ez lemerül természetesen visszakapcsol a belső égésű egység.

Egy plug-in hibrid BMW módválasztó kijelzője

Az úgynevezett eDrive Zones-ba csaknem 80 európai város zöld zónája került bele, ebből 58 Németországban található.

A hibrid BMW-k nulla kibocsátási módba kapcsolnak Aachenben, Augsburgban, Balingenben, Berlinben, Bonnban, Brémában, Darmstadtban, Dinslakenben, Düsseldorfban, Erfurtban, Eschweilerben, Frankfurt am Mainban, Freiburgban, Hagenben, Halle an der Saaleban, Hanoverben, Heidelbergben, Heidenheimben, Heilbronnban, Herrenbergben, Ilsfeldben, Karlsruheben, Krefeldben, Kölnben, Langenfeldben, Lipcsében, Leonberg/Hemmingenben és a környékén, Limburg an der Lahnban, Ludwigsburgban és környékén, Magdeburgban, Mainzban, Mannheimben, Marburgban, Mönchengladbachban, Mühlackerben, Münchenben, Münsterben, Neussban, Nürnbergben, Offenbachban, Osnabrückben, Overathban, Pfinztalban, Pforzheimben, Regensburgban, Remscheidben, Reutlingenben, a Ruhr-vidéken, Schrambergben, Schwäbisch-Gmündben, Siegenben, Stuttgartban, Tübingenben, Ulmban, Urbachban, Wendlingenben, Wiesbadenben, Wuppertalban, valamint ezeken kívül 20 városközpontban Ausztriában, Svájcban, Hollandiában, Belgiumban és Franciaországban.

A nagyobb városok zöld zónájára figyelmeztető tábla

A jövőben ez a lista gyarapodni fog, akárcsak az intelligens modellek sora is. Utóbbiba most csak a BMW 745e, az X5 xDrive45e, és a 330e tartozik.

Továbbá még 2020-ban életbe lép a BMW Points hűségprogram is, ennek keretében az elektromotorral megtett kilométerek után pontokat lehet gyűjteni, az említett eDrive Zoneban pedig duplán számít a megtett út, egy bizonyos limit után jutalom töltés ütheti a markát.

A plug-in hibrid BMW-k kijelzője mutatja a zöld zónák határát

A gyártó ezzel is arra akarja ösztönözni az ügyfeleit, hogy ott is elektromos módban közlekedjenek, ahol nem kapcsol át magától a rendszer, mivel így csökkenteni lehet a károsanyagkibocsátást, tisztább lesz a levegő és még a benzinen is spórolhat az ember.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Magyar Autókereskedőház zrt.
2 nappal, 14 órával ezelőtt

Dízelmeghajtással érkezik a 2021 Cadillac XT4 Európába

A kifejezetten európai ízlésre szabott crossover 2 literes motorja 172 lóerőt teljesít.

Elolvasom
3 nappal, 13 órával ezelőtt

836 kilométer hatótáv, 1100 lóerő: már rendelhető a Model S Plaid

Méltó ellenfelet kap a Lucid Air elektromos luxusszedánja.

Elolvasom