A Frankfurti Autószalonon felkapcsolják a lámpákat - Audi TRAIL elektromos off-road koncepció
8 hónappal, 3 héttel ezelőtt

A Frankfurti Autószalonon felkapcsolják a lámpákat - Audi TRAIL elektromos off-road koncepció

Az Audi AI: TRAIL Quattro lesz a márka új futurisztikus, elektromos terepjárója.

Alig bírsz addig várni, akkor mesélek egy kicsit, amíg meg nem mutatják rendesen. A Frankfurti Autószalonon mutatja be az Audi a negyedik elektromos koncepcióját. Néhány évvel ezelőtt rukkoltak elő az Aicon névre keresztelt szedánnal, amely egy A8 méretű, 5-ös szintű autonómiával ellátott koncepcióval. A PB18 kódjelű túraautót tavaly mutatták be, míg az AI:ME ferdehátú egy A3 méretű 4-es szintű autonómiával ellátott típus.

Az Audi AI: TRAIL Quattro esetében nincs referenciapont így nem tudni, hogy pontosan mekkora méretű lesz, valószínűleg a Q5-tel fog megegyezni, de lehet, hogy kisebb lesz. Nekem mind a két opció szimpatikus egyébként. Mind a négy koncepció látható lesz az Audi standján.

Az elektromos Audi TRAIL Quattro kereke

Autonóm, elektromos és off-road leginkább ezekkel a szavakkal lehetne leírni legjobban ezt az egyelőre még félhomályba burkolózott koncepciót. Az Audi jelrendszerében az "AI" az önvezetést jelenti, a tudatosan csupa nagybetűvel írt "TRAIL" pedig arra utal, hogy terepre szánják. Továbbá a megnevezésben található Quattro jelzés az összkerék-meghajtást takarja, amely kettő, de lehet, hogy négy külön elektromotort tartalmaz. Utóbbival lehetőség nyílik akár a kerekenkénti nyomaték szabályozásra. A hatótáv még egy nagy kérdés, kíváncsian várom a részleteket.

Eddig nem sok mindent árultak el a németek a koncepcióról, de a sejtelmes oldalnézetű képről látszik, hogy a nagy tengelytávra törekedtek és nagyon a kasztni szélén vannak a kerekek. Illetve eléggé szögletesre és futurisztikusra szabták. Az utóbbi a nagy üvegfelületeken és az ajtók kialakításán köszön vissza, ez legalább jól kivehető. Kérdés, hogy megvalósul-e, mivel az Audi nem biztos, hogy meglépi mivel ez egy elég szűk piac.

Mindenesetre a Frankfurti Autószalon sajtónapjai után már többet fog tudni a világsajtó.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Magyar Autókereskedőház zrt.
3 nappal, 18 órával ezelőtt

Újra igénybe vehető állami támogatás elektromos autók vásárlására

Már a részleteket is elárulták.

Elolvasom
1 héttel, 6 nappal ezelőtt

A Mercedes új okoskormánya tudja, mikor érinted meg

Az új E-osztály valóban egy nagyon okos kormányt kap.

Elolvasom