Létrehozva: 2020-02-11 09:12:59

A Ford Mustang Mach-E előbb érkezik Európába, mint az USA-ba

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Érdekes lépésre szánta el magát az amerikai vállalat, egyes európai országok elsőbbséget élveznek a hazai piaccal szemben.


Újabb részletek láttak napvilágot az érkező Ford Mustang Mach-E elektromos autóval kapcsolatban, melyek első hallásra meglephetik a nagyközönséget. A gyártó villanyautóira vonatkozó marketingstratégiájának köszönhetően egyes európai vásárlók hamarabb magukénak tudhatják az amerikai autót, mint maguk az amerikaiak. Jason Mase, a márka vezetőségének tagja kijelentette, hogy a legelsők biztosan a norvégok lesznek.

Ez utóbbi döntés viszont már érthető, a norvégok minden más országot beelőznek a villanyautózás terén. 2019-ben az értékesített új autók 42%-a volt tisztán elektromos hajtásrendszerű az országban. Összehasonlításképpen, Magyarországon ez a szám csupán 1,1% és Európában is mindössze 2% volt kereken. Szóval Norvégiában rendesen belehúztak, nem csoda, hogy prioritásként kezelik őket.

Ford Mustang Mach-E hátulról

Miután az első Mustang Mach-E szállítmányok megérkeztek az öreg kontinensre, az USA-ban sem kell sokáig várniuk a megrendelőknek, vélhetően 2020 év vége előtt már át is vehetik az első példányokat. A leadott rendelések 30%-a a csúcsmodellre érkezett (GT), viszont azok idén már biztosan nem készülnek el, legkorábban majd csak 2021 tavaszán, addig is marad a First Edition, a Select, a Premium és a California Route 1, mint elérhető verziók.

A csúcsmodellben egy 459 lóerős, 830 Nm maximális nyomaték leadására képes hajtáslánc teljesít majd szolgálatot egy 98,8 kWh-ás akkumulátorcsomaggal megtámogatva. Pontos menetteljesítményekről még nincsenek adatok, de várhatóan 3,5 másodperces százas sprintre és 378 kilométeres hatótávra lehet számítani. Akik hozzászoktak a Mustangok fékevesztett száguldozásához a végsebességben garantáltan csalódni fognak, minden változat (beleértve a csúcsmodellt is) maximum 180 km/h-val lesz képes haladni.

Ford Mustang Mach-E beltér

A Mustang modellcsalád egy tagja sem volt még ennyire zöld és ennyire SUV. A Ford Mustangok mindig is a száguldásról, a sportosságról és a huligánkodásról szóltak, érdekes, hogy egy elektromos szabadidő-autó is megkaphatja a legendás típusnevet. Mindez ne tévesszen meg senkit sem, neve ellenére az elektromos autó nem tartozik majd a Mustangok közé. Fordék biztosan tudják, mit csinálnak, számomra egy kissé megbotránkoztató a névhasználat, de miután sajnos nem tartozom a potenciális vásárlók közé, nem csoda, hogy tesznek a véleményemre.

Forrás:

Ajánlott cikkek: