A Ford és a Volkswagen újabb közös modelleket fejleszt
4 héttel ezelőtt

A Ford és a Volkswagen újabb közös modelleket fejleszt

2023-ban érkezik a Mustang Mach-E MEB-platformra készülő kistestvére.

A Ford és a Volkswagen 2020-ban jelentette be a széleskörű partneri megállapodást, amelynek értelmében mindkét autógyártó profitál a másik mérnöki szakértelméből. A VW egy közepes méretű, a Ford Ranger alapjaira épülő pickupot kapna, míg a Ford elektromos járműveket építene a VW MEB-platformjára. Emellett a két vállalat jelentős összegeket fektet az önvezető technológia fejlesztésébe is. A Ford már megkezdte az első MEB-alapú elektromos járművének tesztelését, amely a Mustang Mach-E alatt helyezkedik majd el a palettán.

A hírek szerint a „mini Mach-E” legkorábban csak 2023-ban kerül piacra, ám a Ford máris elkezdte a következő modelljének fejlesztését a Volkswagennel karöltve.

Ford Mustang Mach-E féloldalasan, töltés közben

A lépés, hogy a németekkel együttműködve fejlesszenek elektromos autókat meglehetősen furcsának tűnhet a Ford részéről, hiszen az amerikai cég jelenleg is dolgozik saját villanyhajtású modelljein.

„A Fordnak van saját akkumulátoros elektromos autó programja, amelyben olyan modellek találhatóak, mint a Mustang Mach-E és az új F-150 Lightning. A technológiának ezen a területén nem fogjuk kiengedni a gyeplőt a kezeink közül” – nyilatkozta Stuart Rowley, a Ford of Europe elnöke.

A szakember elárulta, Európában a középkategóriás járművek szegmense rendkívül fontos, és mivel a Volkswagen ezen a területen jobban áll, mint a Ford, ezért logikus lépés a MEB-platformot használni. Azt is tudni lehet, hogy a közösen fejlesztett modellek között érkezik majd egy egytonnás kishaszongépjármű (a következő generációs Transit és Transporter), valamint egy pickup (a Ranger és az Amarok utódja) is.

Ford Mustang Mach-E utastere

Weboldalunkon is elérhetőek a Ford és a Volkswagen modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy emailben.

Forrás:

CarBuzz

Ajánlott cikkek:

Szerző: Magyar Autókereskedőház zrt.
22 órával, 5 perccel ezelőtt

A Tesla Model 3 már a 16. legkelendőbb személyautó a világon

A kaliforniai szedán minden idők legnagyobb példányszánban eladott elektromos autója.

Elolvasom
3 nappal, 23 órával ezelőtt

450 kilométeres hatótávval jön az elektromos Renault Megane crossover

Az új, 217 lóerős villanyautó gyártása 2022-ben kezdődik.

Elolvasom