Létrehozva: 2017-02-22 10:19:00

A 12 legzöldebb autó 2017-ben

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Létezik egy toplista, ami nem a zöld árnyalatok alapján veti össze az autókat, hanem környezettudatosság szerint rangsorolja a részben vagy teljesen elektromos járműveket.


Az American Council for an Enrergy-Efficient Economys (ACEEE) minden évben nyilvánosságra hoz egy toplistát, amin a leginkább környezetbarát személyautók sorakoznak. Ezek mind aktuálisan az utakon gurulnak, van köztük részben és teljesen elektromos példány is.  Az összehasonlítás az autógyártók által mért fogyasztási és károsanyag-kibocsátási jelentések alapján készül. Emellett vizsgálják a gyárak termelés közbeni szennyezési volumenét, számít a légszennyezés, a finom részecskék, nitrogén-oxidok, szénhidrogének, üvegházhatású gázok mértéke, amik ugyebár egészségügyi problémákat is okozhatnak.

Toyota Prius Eco

Az ACEEE szerint tehát 2017-ben a Hyundai Ioniq Electric lett a „legzöldebb” személyautó, 64 pontot zsebelve be az értékelésen, ami új rekordnak számít. Az eredmény érdekessége az, hogy idén fordul elő először, hogy nem egy kisautó nyeri a megmérettetést, hanem egy teljes értékű középkategóriás jármű.  Második helyen a tavaly színre lépő, megnövelt akkumulátorkapacitású BMW i3 található a maga ugyancsak 64 pontos eredményével, a harmadik pedig a Toyota Prius Eco 62 ponttal, mely idén a legjobban teljesítő hibrid.  Ezt követi a 62 pontos Fiat 500E, a 60 pontos Nissan Leaf, az 59 pontos Chevrolet Bolt, az 59 pontos Kia Soul Electric és Toyota Prius Prime, az 58 pontos Toyota Prius C, végül pedig az 58 pontos Ford Focus Electric.

A részletes lista alább olvasható:

2017 legzöldebb autói

Forrás:

Ajánlott cikkeink: