Létrehozva: 2018-07-23 08:48:08

91 millió forintba kerül ez a különleges Porsche 911

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Porsche idén ünnepli fennállásának hetvenedik évfordulóját, ennek alkalmából egy különleges konstrukció látta meg a napvilágot.


A 911-es modellt a végtelenségig át lehet dolgozni, mindig érdekes eredménnyel zárul a projekt. Olyan autók születtek, melyekben ötvözték a legújabb anyagokat és a továbbfejlesztett motorkonstrukciókat a kisméretű karosszériával és a 911-re jellemző ódivatú belső felszereltséggel.

A legfrissebb feldolgozás is ezt a vonalat követi, a projekt az „Ízlésesen felújított, drága Porsche 911” nevet viseli. Ismerkedj meg a Paul Stephens Le Mans Classic Clubsporttal.

Porsche 911

Paul Stephens már 25 éve foglalkozik 911-es modellekkel, az első könnyed, átalakított Clubsport modell 2007-ben készült el. Ez a mostani darab ebben a hónapban kerül bemutatásra a Le Mans Classic kiállításon.

Az autókat a 2020-as Le Mans Classic rendezvényen kapják meg a tulajdonosok, amikor mehetnek egy tiszteletkört az új játékszerükkel a Le Mans-i versenypályán. Az induló ár 250 ezer font, azaz nagyjából 91 millió forint. Mit is kapnak ezért a negyedmillióért a lassú tempóban megtett versenykör mellett?

Porsche 911

Alapvetően egy fájdalmasan kívánatos sportautó átalakított változatát. A felújított karosszériát egy 300 lóerős, 3,4 literes, hathengeres motor hajtja. A hajtórudak, a főtengely és lendkerék is könnyűfémből van. A 975 kg tömegű pehelysúlyú gép 4,4 másodperc alatt gyorsul nulláról százra.

Szerethető a konstrukció, minden elemével együtt. Vékonyabbak a szőnyegek, nincs hangszigetelés, kézzel tekerhető első ablakok és rögzített műanyag hátsó ablakok. Az üléseket már nem lehet dönteni, a kesztyűtartó pedig Paul Stephens műhelyében pihen egy dobozban. Az utasoldali napellenzővel együtt.

Porsche 911

Van egy elegánsabb, 1075 kilogrammos Touring változat, mely azért még mindig 280 km/h-ra képes. Elég gyors egy sportautóhoz, e felől nincs kétség. Teljesítménye akár a GT RS2-vel is felveszi a versenyt.

A 911 átdolgozott változata tehát több mint 90 millió forintért találhat majd gazdára, ami nem csekély összeg, de egy ilyen remekműnek bizony komoly ára van. A te kívánságlistádon szerepel a Porsche 911? Írd meg kommentben a Magyar Autókereskedőház Facebook oldalán

Forrás:

Ajánlott cikkek: