Létrehozva: 2019-10-22 14:11:13

362 lóerővel közelít az Audi A6 Plug-in Hybrid

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az új, plug-in hibrid A6-os Audit mindössze egy négyhengeres motor hajtja, de az elektromos kiegészítéssel egészen lendületesnek mondható.


Az Audi teljes, jelenlegi plug-in hibrid portfóliója a Genfi Autószalonon volt látható, 2019 márciusában. A kilátogatók különféle verziókat láthattak például a zászlóshajó A8 szedán PHEV-felhozatalából, az A7 Spotrbackből, a Q7 és a Q5 szabadidő-autókból, ám ezúttal az A6 áll reflektorfényben, a modellről ugyanis elmondható, hogy extra tanksapkát szerzett, ahol a jármű töltése kivitelezhető.

Audi A6 55 TFSI e quattro S-line

Kissé kacifántos, a spanyol állampolgárok nevének hosszúságához köthető elnevezést kapott az Audi A6 55 TFSI e quattro, ami viszont a meghajtást illeti egy 2,0 literes, négyhengeres turbómotor lett a motortérbe helyezve, ami 248 lóerőt teljesít. A TFSI egység egy olyan elektromotorral dolgozik együtt, amely több, mint 141 lóerős, így bontakozik ki a 362 lóerős összteljesítmény és az 500 newtonméter csúcsnyomaték 1 250 fordulat/percnél. Az Audi Q5 55 TFSI e quattro ugyanezekkel az adatokkal büszkélkedhet.

Audi A6 55 TFSI e quattro oldalról

Az elektromos hajtásnak köszönhetően az A6 PHEV-nek csupán 5,6 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy a bódé nulláról százra repüljön, a végsebesség egyébként 250 km/h-nál tetőzik, elektromos üzemmódban ez 135 km/h-t jelent. WLTP mérés szerint, amikor a belsőégésű motor üzemen kívül van és tisztán elektromos üzemmódban közlekedik az Audi A6, hatótávja 53 kilométer. Az ehhez szükséges energiát egy 14,1 kWh-s akkumulátorcsomagból nyeri. Ezt a pakkot nyilvános aljzatról egészen 7,4 kWh-s teljesítményig lehet feltölteni.

Az Audi A6 55 TFSI e quattroból S line változat is készül, amely külsőre a fekete színű dizájnelemekről lesz felismerhető, amellett mátrix LED fényszórókkal, 19 colos kerekekkel és piros színű féknyergekkel, sportfelfüggesztéssel, az Audi jellegzetes Virtual Cockpitjével, sportülésekkel, valamint négyzónás klímaberendezéssel lesz felszerelve.

Audi A6 55 TFSI e quattro hátulja

Az Audi A6 55 TFSI e quattro előrendelése Németországban már kezdetét vette, ára 68 850 euróról (kb. 22,7 millió forint) indul, különféle extra felszereltségek nélkül. Nem ez az első A6-os, amely plug-in hibrid alapokra épült, hiszen a bővített tengelytávú, előző generációs kivitelből E-tron változatok is futkároztak Kínában, 2015-ben.

Forrás:

Ajánlott cikkek: