Létrehozva: 2022-04-30 00:20:41

2022 közepén indulhat a Mercedes-AMG One hiperautó gyártása

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A német gyártó néhány héten belül ígért tájékoztatást a várható teljesítménnyel kapcsolatban.


2021 márciusában a Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton mutatta be a Mercedes-AMG One hiperautót a nagyközönségnek. A német gyártó ebben a közúti forgalomra is alkalmas autóban a világbajnok F1-es versenygép 1,6-os, hathengeres hibrid erőforrását fogja használni.

Markus Schäfer, a Mercedes technológiai igazgatója az Auto Express brit weboldalnak elmondta, néhány héten belül várható információ a One elektromos teljesítményével kapcsolatban.

A német vállalat komoly veszi az elektromos átállásra vonatkozó törekvéseket, ugyanis a Mercedes csak úgy ontja magából a villanyosított modelleket. 2021 októberében legördült a sorról az első Kecskeméten gyártott elektromos Mercedes, miközben sorra érkeznek a hibrid erőforrással ellátott, vagy tisztán elektromos meghajtású autók. Schäfer elmondása alapján a csapata tele van ötletekkel, a közelmúltban bemutatott, praktikus járművek után pedig ideje a sportkocsik szerelmeseire is gondolniuk.

A valódi hiperautóra ugyan még várni kell, ám az építőkockák szerelmesei Lego-változatban már találkozhatnak a Mercedes-AMG várhatóan rendkívül fürge újdonságával. A csomag részeként Lewis Hamilton 2021-es autóját is megépíthetik a rajongók.