Létrehozva: 2021-07-27 16:12:11

2022 elején jöhet az új Alpina B4 Gran Coupe?

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A 4-es BMW módosított változata a híresztelések szerint négyajtós formában érkezhet meg jövő év elején.


Idén márciusban az Alpina és a BMW hivatalos is bemutatta a BMW M850 alapján készült B8 Gran Coupét. A témában járatos BimmerPost fórumon közzétett bejegyzés szerint 2022 elejére a B4 széria új változata is megérkezhet. A híresztelések szerint az új modell a BMW 440ix specifikáció alapján készülhet el, és négyajtós formában kerülhet piacra.

Alpina B4 Gran Coupe

Hivatalos információk híján az internetes fórum értesüléseire tudunk hagyatkozni. A 440ix gyári változatában dolgozó 3 literes, turbófeltöltős, mild-hibrid technológiával felszerelt motor 382 lóerős teljesítmény és 499 Nm nyomaték leadására képes.

Alpina B4 Gran Coupe

A nyolcsebességes automataváltó az összes kerék felé egyszerre továbbítja az erőt, a meghajtásnak köszönhetően a négyajtós coupé 4,4 másodperc alatt teljesítheti a 0-100 sprintet. A várakozások szerint az Alpine B4 Gran Coupe kizárólag Európában kerül majd értékesítésre, ám 2022 első negyedévéig még sok minden változhat.

Alpina B4 Gran Coupe

Az Alpina háza tájáról származó friss hírek szerint a vállalat egyelőre kizárólag belső égésű motorral hajtott járművekben gondolkodik. Andreas Bovensiepen vezérigazgató elmondása alapján az ügyfelek között elvégzett felmérés megmutatta, egyelőre egyáltalán nincs kereslet az alternatív meghajtású modellek iránt.

Forrás:

 Ajánlott cikkek: