2022-ben érkezik a Ford és a VW közös elektromos crossovere
1 hónappal, 3 héttel ezelőtt

2022-ben érkezik a Ford és a VW közös elektromos crossovere

A Mach-E kistestvére az ID.4 technológiáját ötvözi az amerikai megjelenéssel.

A Ford és a Volkswagen mérföldkőnek számító együttműködésének első gyümölcse 2023-ban érkezik. Az amerikai gyártó nagyratörő európai EV offenzívája egy ott helyben gyártott crossoverrel indul, amelyet a Mustang Mach-E alá pozicionálnak.

A michigani cég célja, hogy 2030-ig teljes európai palettáját villanyosítsa, és a Volkswagennel karöltve készülő crossover lesz az első EV modell, amely az 1 milliárd dollárból Kölnben felépített Ford Electrification Centre-ben fog készülni.

A Ford új elektromos crossovere a Volkswagen MEB-platformjára épül majd a két vállalat közötti hosszabb távú stratégiai együttműködés részeként. Az amerikai cég haszongépjárműveket gyárt majd a német konszern számára.

Ford Mustang Mach-E utastere

Lényegében az új Ford a Volkswagen ID.4-es alapjait fogja használni, amely lehetőséget kínál a különféle méretű és kapacitású akkumulátorcsomagok és hajtáslánc-elrendezések széles választékának alkalmazására.

A Ford crossoverét a tervek szerint 2022 első felében fogják bemutatni, az értékesítése pedig 2023-ban kezdődik, megjelenésében pedig nagyon hasonló lesz, mint Zwickauban épített „testvére”. Vagyis tervezési szempontból jelentős eltérést mutat majd a Mach-E csúcsmodelltől.

„Jelenleg a Ford az egyetlen amerikai márka Európában, és ez egy olyan egyedülálló helyzet, amelyre építeni tudunk. Nagyon sok embert vonzanak a tipikus amerikai stílusjegyek, és csak a Ford képes ilyen termékeket piacra dobni” – nyilatkozta Stuart Rowley, a Ford of Europe vezetője. Egyúttal utalt rá, hogy az olyan amerikai SUV-k, mint a Bronco és az Explorer jelenthetik az új európai modellek alapjait.

Volkswagen ID.4 szemből, menet közben

Weboldalunkon is elérhetőek a Ford és a Volkswagen modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy emailben.

Forrás:

Autocar

Ajánlott cikkek:

Szerző: Magyar Autókereskedőház zrt.
8 órával ezelőtt

2022 elején jöhet az új Alpina B4 Gran Coupe?

A 4-es BMW módosított változata a híresztelések szerint négyajtós formában érkezhet meg jövő év elején.

Elolvasom
4 nappal, 9 órával ezelőtt

Kvantumszámítógépek használatába kezd a Volkswagen

A német vállalat vizsgálja a jövő egyik meghatározó technológiájának legmegfelelőbb alkalmazását.

Elolvasom