Létrehozva: 2019-04-25 15:13:04

2021-től minden Mercedes-AMG modell hibrid hajtást kap

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Néhány éven belül véget érhet a benzinzabáló szörnyek kora a Mercedesnél, 2021-től már nem lesz AMG modell hibrid hajtás nélkül.


Alapvetően a hibrid szó hallatán az üzemanyagtakarékosság juthat az eszedbe és nem a brutális teljesítmény, mégis a Mercedes legsportosabb modelljei hamarosan csak hibrid hajtáslánccal lesznek elérhetőek. Most úgy tűnik, hogy az elektromos hajtásé a jövő, ennek megfelelően a Daimler sportrészlegének fejlesztései is ebbe az irányba haladnak – méghozzá a márkához híven, jó gyorsan - így 2021-től valamennyi AMG modellbe hibrid rendszer kerül. Ezt maga Tobias Moers, AMG-főnök erősítette meg legutóbbi interjújában.

Mercedes-AMG GT Concept szemből stúdióban
A 2017-ben bemutatott Mercedes-AMG GT Concept 805 lóerejével kevesebb, mint 3 másodperc alatt elérheti a 100 km/h-át.


A benzingőz szerelmesei azért még megnyugodhatnak, egyelőre csak úgynevezett lágy-hibrid rendszerekre kell gondolni, melyek elősorban gyorsításkor, egyenletes haladáskor vagy lassú manővereknél tudják segíteni az autót. Teljesen hibrid vagy tisztán elektromos verziókról nincsenek hírek, arról tehát szó sincs, hogy belátható időn belül kikopnának a röfögő benzinmotorok a kínálatból és minden AMG vijjogva suhanna el melletted.

A modellcsalád legdrágább verziói néhány éven belül, biztosan a 4,0 literes V8-as biturbós motort kapják majd elektromos rásegítéssel, melyet a Mercedes-AMG GT Conceptben mutattak be 2017-ben a Genfi Autószalonon. Remélhetőleg a rendszer sorozatgyártásba emelésével megmarad a 805 lóerős teljesítmény is. Ezzel egyidőben nyugdíjazzák majd a legendás, 621 lóerős 6 literes V12-es duplaturbós erőforrást, mely jelenleg az S65 és SL65 modelleket hajtja.

Mercedes S65 AMG logó
Az S65 felirat a jövőben már nem a V12-es erőforrásra fog utalni

A sportos hibrid technológia már nem a jövő, az AMG jelenlegi kínálatában is vannak ilyen verziók. Az 53-as modellekben dolgozó soros 6 hengeres, 435 lóerős motorhoz kapcsolódik kiegészítő elektromos hajtás, mely szükség esetén extra 22 lóerőt és 250 Nm nyomatékot képes szolgáltatni.

Ugyanakkor a soron következő AMG modell még biztosan elektromos rásegítés nélküli lesz, az új A45 2 literes turbómotorja 420 lóerőt tud majd, melyet beépítenek a CLA, GLA és feltehetően a GLB megfelelő modelljeibe is.

Mercedes A45 AMG
A hamarosan debütáló Mercedes A45 S AMG 4 hengeres motorja a maga 420 lóerejével a világ jelenlegi legerősebb sorozatgyártású 2 literese lesz

Források:

Ajánlott cikkek: