Létrehozva: 2019-11-22 20:38:50

2020-ban jön az e-tron Sportback

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az Audi újabb elektromos crossovert mutat be.


 

Nem sokkal azután, hogy 2019-ben megjelent az Audi e-tron, a négykarikás gyártó újabb villanyos crossover bemutatására készül. Az e-tron Sportback névre keresztelt „fastback” kivitel nagyon vagány külsőt kapott, ráadásul a hatótávja is nagyobb lesz a testvérmodellnél. A kupés tetővonalú jármű esetében ugyanis 450 km körüli hatótávot ígérnek, míg a „sima” e-tron esetében ez 400 km környékén mozog. Ezzel pedig nagy esély van rá, hogy az Audi felvegye a versenyt a Tesla Model X-szel.

2020-as Audi e-tron Sportback oldalról

A Sportback kivitel hátsó fejtere mindössze két centivel kisebb a kupés tetővonal miatt, a látványon viszont mindenképpen sokat dob ez a megoldás. Ehhez a modellhez egyébként alapáron jár a matrix LED fényszóró, mely rendkívül jól teríti a fénycsóvát az útra. Az autó oldalára fekete betétek kerültek, hátul pedig természetesen nincsen kipufogóvég a diffúzor-szerű kiképzésben. A jármű 0,25-ös alaktényezővel rendelkezik, mely jótékony hatással van a hatótávra is többek közt.

Az S Line kivitel 20 colos könnyűfém felnikkel és sportlégrugókkal érkezik majd, emellett pedig a hátsó spoiler és a diffúzor is alapáras tétel lesz hozzá. Egy „Black” csomag is a rendelhető extrákat gyarapítja, valamint a digitális visszapillantókat is érdemes megemlíteni az opciós listáról.

2020-as Audi e-tron Sportback hátulról

A beltérben háromféle első ülés kérhető: alap, sport és S sport kivitel, melyekhez szellőztető és masszázsfunkció is rendelkezésre áll. Akár narancssárga varrással is rendelhetőek a bőrülések, de az Alcantara és a króm is megtalálható odabent.

A kínálat tetején az 55 quattro kivitel lesz egy 95 kilowattórás akkucsomaggal, amely két, összesen 355 lóerős villanymotornak szolgáltatja az energiát. Sport módban ideiglenesen 402 lóerőt is ki lehet csiholni a rendszerből, mely 8 másodpercig tud üzemelni. Összesen 7 fajta vezetési programot tartalmaz, a felfüggesztés pedig adaptív gátlókat tartalmaz.

2020-as Audi e-tron Sportback beltere

Ez alatt az 50 quattro modell következik 310 lóerővel és egy 71 kilowattórás akkucsomaggal, amely nagyjából 350 kilométeres hatótávot tesz lehetővé. Az e-tronhoz hasonlóan Belgiumban készül majd a Sportback kivitel, a 2019-es év végétől pedig már előrendelhető lesz.

Forrás:

Ajánlott cikkek: