Létrehozva: 2018-09-18 20:15:43

2019 Hyundai Santa Fe: 8 dolog, amit érdemes tudni

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az új modell teljes körű aktív biztonságtechnológiával tér vissza, mely tökéletes választás lehet a családok számára.


Fejlettebb összkerékmeghajtási rendszer

A 2019-es Santa Fe HTRAC meghajtási rendszere képes előrejelezni, hogy mikor és hol van szükség nagyobb tapadásra. A rendszer ugyanis érzékelőket használ különböző tényezők elemzésére: a sofőr viselkedésétől a környezeten át az erőátviteli berendezésig. Sport fokozatban 65-35 arányban oszlik meg az első és hátsó kerekekre nehezedő teher, az erőeloszlás pedig 50-50 százalékos marad. A nyomaték elosztásáért felelős rendszer a fékeken keresztül fejti ki hatását, ezzel javítva a kanyarodási minőséget. Salakon, vagy földúton viszont kiválóan elindul az autó hátulja, így akár driftelni is lehet vele.

Hyundai Santa Fe

Biztonság mindenek felett

Felszereltségi szinttől függetlenül a 2019-es Hyundai Santa Fe tartalmazza a Smart Sense biztonsági csomagot. A csomag tartalmazza az ütközésre vonatkozó figyelmeztetést, első és hátsó automata vészfékezést, gyalogosfelismerést, sávelhagyási figyelmeztetést, holttér megfigyelő rendszert, start/stop technológiát, valamint állítható tempomatot is. A holtteret megfigyelő rendszert a Hyundai továbbfejlesztette: a rendszer közbelép, ha vészesen közelítesz a melletted haladó járműhöz, és automatikusan visszaterel a saját sávodba.

Hyundai Santa Fe

Nem tudsz kiszállni (amíg nem tiszta a terep)

A Safe Exit Assist a Hyundai legújabb biztonsági felszereltsége, mely a hátsó ülésen utazók ajtónyitását gátolja meg addig, amíg a holtteret szemmel tartó rendszer meg nem győzödik arról, hogy éppen nem jön arra egyetlen jármű sem. Gondolj bele, mennyi figyelmetlenségből fakadó ajtóleszakadástól kímélheted meg magadat.

Hyundai Santa Fe

Senkit vagy semmit nem felejtesz az autóban

Az SEL Plus és afeletti felszereltség választása esetén a hátsó ülésen hagyott dolgokat érzékelők figyelik. Mielőtt kiszállsz, az autó figyelmeztet a hátsó ülések ellenőrzésére. Ha nem nézed meg az ülést, és a szenzorok mozgást érzékelek az utastérben, azonnal megszólal a hangjelzés. Ha ez nem lenne elég, a Santa Fe telefonos vagy e-mail üzenetet küld, vagy a Blue Link alkalmazáson keresztül értesít.

Hyundai Santa Fe

Élvezd a csendet

Nagyon jól szigetelt belső terének köszönhetően a 2019-es Hyundai Santa Fe egészen új vezetési élményt nyújt. A Hyundai plusz szigetelőelemeket adott a karosszériához, illetve megerősítette a padlólemezt, hogy a lehető legnagyobb csendet élvezhesd. Az élmény javítása érdekében a szélvédő és az ablakok rétegelt üvegből készültek.

Hyundai Santa Fe

Fejlett audiorendszer hosszú utazásokhoz

A 12-hangszórós Infinity hangrendszer az SEL Plus és afeletti felszereltség esetén sztenderd elem. A 630 wattos audiorendszer erőt és tisztaságot ad egyszerre. A Clari-Fi technológia segítségével könnyedén böngészhetsz az adathordozónkon lévők zenék között, emellett a hangzás is kristálytiszta lesz.

Hyundai Santa Fe

Nagy szilárdságú acél- és kötőanyagok a robusztus külső érdekében

A Hyundai kihasználja azt a rendkívül kedvező helyzetet, hogy saját magának gyártja az acélt, és használja fel szabadon a Santa Fe és egyéb modellek megerősítésére. A 2019-es Santa Fe karosszériájának 67 százaléka nagy szilárdságú acélból készült. Emellett a Hyundai a kötőanyagok minőségét is javította, mely ütközések esetén sokkal nagyobb védelmet nyújt, és közben az autó súlyát is sikerül alacsonyan tartani.

Hyundai Santa Fe

Rugalmasan alakítható belső tér

A crossover típusú autók egyik határozott előnye, hogy a belső tér többféle kialakításra ad lehetőséget. A Hyundai pedig nem felejtette el ennek fontosságát. A hátsó üléseket magas felszereltség esetén akár egy gombbal is el lehet süllyeszteni a csomagtérbe, valamint lehet őket egymástól függetlenül mozgatni. A padlóba süllyesztve találunk még két tárolórekeszt, ahová kisebb dolgokat lehet elrejteni. A jövőben érkező dízel modell egy kisebb méretű harmadik sort is kap.

Hyundai Santa Fe

Forrás:

Ajánlott cikkek: