Létrehozva: 2020-01-14 14:11:28

2019-es Tesla eladások Magyarországon

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Értékesítések több, mint felét a Magyar Autókereskedőház Zrt adta.


Ahogy az lenni szokott, a gazdagoknak jól ment 2019-ben is, nekik köszönhetően szépen pörgött Magyarországon a prémium és luxusautópiac. Szép számmal álltak forgalomba új Mercedesek, Audik és BMW-k, a tehetősek főleg luxuslimuzinokat és drága szabadidő-autókat választottak maguknak. De exkluzív sportos autókból sem volt hiány, ebben a szegmensben Porschék, Ford Mustangok, M-es BMW-k és AMG Mercedesek vitték a prímet.

Tesla Model 3

Olyan ritka sportkocsik példányai is rendszámot kaptak 2019-ben, mint az Audi R8 (2db), az Aston Martin DBS (2db), a McLaren 570S (1db), a Lamborghini Huracán (1db) vagy a Lotus Evora (1db). A Ferrari szinte népautó lett Magyarországon, gazdára talált négy Portofino, három 812 Superfast, két 488, illetve négy darab GTC4 Lusso. Összesen tehát 13 példányt értékesített az olasz márka.

Az adatokból kiolvasható, hogy egyre több vagyonos teszi le a voksát a környezetbarát mobilitás mellett, Teslából kereken 100 darabot helyeztek forgalomba itthon. Ez ötszöröse az egy évvel korábbi eredménynek, akkor csupán 20 darab kapott magyar forgalmi engedélyt. A legkelendőbb  természetesen a Model 3 volt, összesen 81 darab fogyott belőle. A márka szabadidő-autójából, az X-ből 11, míg a zászlóshajóból, a Model S-ből 8 kapott rendszámot.

Tesla Model S MAH zrt

Az eladások többségét a Magyar Autókereskedőház Zrt. adta, ahol már listaáron 17,6 millió forint környékétől hozzá lehet jutni egy vadonatúj Teslához. A Model 3, Model S és Model X típusok a MAH Zrt. gondozásában üzemelő Tesla.hu oldalon tetszőlegesen konfigurálhatók, munkatársaink segítségével pedig gyorsan és zökkenőmentesen, akár kedvezményes finanszírozással megvásárolhatók a kiválasztott járművek.

Forrás:

Ajánlott cikkek: