Létrehozva: 2017-09-27 16:00:00

2019-ben jön az Infiniti első elektromos autója?

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az Infiniti rajongóinak már nem kell sokat várnia az elektromos változatra, a Detroiti Autószalonon mutatkozhat be a koncepció.


Az idei Pebble Beachen rendezett Concours d'Elegance-on az Infiniti mindenkit lenyűgözött a Prototípus 9 koncepcióval. Stílusában egy 1930-as évekbeli versenyautóra hasonlít, ám a motoháztető alatt az újratervezett Nissan Leaf meghajtás dolgozik. Tehát az autó nem csak fantasztikusan gyönyörű, hanem elektromos is.

Elektromos Infiniti érkezhet 2019-ben

A szomorú hír az, hogy az Infiniti nem gyártja majd a Prototípus 9-et, ám ha tudsz várni 2019-ig, akkor vehetsz egy elektromos Infiniti autót.

Alfonsa Albaisa, az Infinti vezető tervezője az AutoCar-nak elmondta, hogy a japán luxusgyár 2019-ben bocsájtja piacra a saját elektromos autóját. A próbaverziót azonban már jövő januárban láthatjuk a detroiti autószalonon. Alfonsa nem árult el túl sokat az autó kinézetéről, ám annyit elmondott, hogy a Prototípus 9 bizonyos részeit fel fogják használni egy más kontextusban. Albaisa azt megerősítette, hogy a Nissal Leaf helyett az új elektromos autó egy saját erőforrással működik majd.

A Detroiti Autószalonon mutatkozhat be az elektromos Infiniti

Az Infiniti még 2012-ben mutatta be az LE konepciót, ami tulajdonképpen egy Nissan Leaf, vonzóbb külsővel. Ám ha az új autó alapja nem a Leaf lesz, akkor talán nem is az LE koncepcióból táplálkozik majd. Ez akár azt is jelentheti, hogy a gyönyörű Emerge-E koncepció mégsem annyira halott, mint ahogy arra az ötéves hallgatás miatt következtethetnénk. Igen, az egy hibrid autó volt, de nézzünk csak rá: még egy fél évtizeddel később is fantasztikusan néz ki.

Akárhogy is, vigyázó szemeinket tartsuk a januári Detroiti Autószalonon, ahol a koncepció bemutatkozik majd.

Forrás:

Motortrend