Létrehozva: 2018-06-06 16:11:50

2018 Peugeot 508 SW, egy pofás igás

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Itt az új 508 wagon, tér, tér, tér és rakodótér mindenütt!


 

Az új 508-as Peugeot jelenleg az egyik legjobban dizájnolt mid-size szedán a piacon, most pedig megszületett a kombi verzió is, amely várhatóan a 2018-as Párizsi Autószalonon debütál. A wagon, vagyis kombi verzió az SW megkülönböztető jelzést kapta. Sok autó külleme elbutul, ha kombi verzió kerekedik belőle, de ez szerencsére egyáltalán nem igaz az 508-asra.

2018 Peugeot 508 SW kombi menetközben, brand fotón

A modell elegáns, izgalmas vonalvezetéssel és tiszta felületekkel. Magától értetődő a LED fényszóró elöl-hátul és az ablakokon sincs egy otromba keret. Az autó hátsórészében lehajtott ülésekkel közel 2 köbméter, egészen pontosan 1,8 köbméter pakolható tér van, amelyet az automata működtetésű csomagtér ajtón át könnyedén megközelíthetsz.

A beltér, főleg az első ülések körüli környezet nagyban hozzá járul a minőségi és stílusos érzethez az új 508 SW-ben, teszi mindezt úgy, hogy közben praktikus és kényelmes marad. Az ergonomikus első ülések kényelmesen ölelik körbe az elől utazókat, a 100%-os komfortérzethez pedig a masszázsfunkció és a nyitható panoráma tetőablak is nagyban hozzájárul. Kész kikapcsolódás az élet vezetés közben!

2018 Peugeot 508 SW kombi csomagtere lehajtott hátsó ülésekkel

A megfelelő informáltságról és az autó pillanatnyi állapotáról egy 12,3 hüvelykes digitális műszerfal gondoskodik, valamint egy 10,0 hüvelykes infotainment kijelző segít elérni az egyéb kényelmi és vezetéstámogató funkciókat (az alapmodellben ez a kijelző csupán 8 hüvelykes). A kormány valódibőr bevonata is stílusos díszszegésekkel lett kiegészítve.

A hangzásért 10 hangszórós Focal-hangrendszer felel, valamint különböző segédrendszerek támogatják a sofőrt, bele értve a nigh vision-funkciót, ami az éjszakai közlekedést segíti és aminek tárgy- és gyalogos felismerő funkciói is vannak.

2018 Peugeot 508 SW első utastér és műszerfal brand fotón, piros bőr ülésekkel

Az 508-as család alapja a Peugeot anyavállalata, a PSA Group által fejlesztett EMP2 platform. A leghosszabb változata ennek a rugalmasnak platformnak jelenleg a Citroën C6 alatt van használatban, és 495.3 cm hosszú, azaz közel 5 méteres góliát méret, de ez a magyarokat nem érinti, hiszen kifejezetten kínai piacra lett ennyire hosszú az az autó.

Az 508-as valamivel szolidabb méretekkel rendelkezik, mindösszesen 188 hüvelyk, azaz 477,52 cm. Na nem mintha így nem lenne brutálisan hosszú. A különböző piacoktól függően az új Peugeot 508 SW 6 opciót kínál majd motorpalettáján, kizárólag belsőégésű motorokkal, benzinessel és dízellel operál, amelyek 130-tól 225 lóerős teljesítményig terjednek majd.

2018 Peugeot SW kombi, menetközben fényképezve, brand fotón

Az erőátvitelről szintén két opció gondoskodik, a kedves vásárló eldöntheti, hogy hatsebességes manuális váltót, vagy nyolcsebességes automatát választ autójához. Várhatóan a 2019-es év végén, a gyártó hozzáad majd egy plug-in hibrid opciót is a választékhoz, amelynek tisztán elektromos használata 50 km-es hatótávot enged majd.

Nos, kíváncsian várom az októberi Párizsi Autószalont, ahol az új 508 SW debütál, majd beülve elmesélem valóban ennyi hely van-e benne!

Forrás:

Ajánlott cikkek: