Létrehozva: 2018-04-11 14:55:28

2018 nyarára várható a dual motoros Tesla Model 3

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Model 3 már az induláskor sem volt teljesen zökkenő mentes, és sem a gyártás, sem a kereslet nem igazán volt egyensúlyban még a modell megjelenése óta.


2018-ban a Tesla mégis egy kiegyensúlyozottabb 3. negyedévre számít, Elon Musk pedig bizakodva beszél a jövőről. A vezérigazgató szerint jelenleg még növelniük kell a gyártósort, hogy a Tesla készen álljon a dual-motoros Model 3 gyártására, de 2018 nyarára már jó eséllyel gurulnak majd le a két darab eleketromos motorral szerelt 3-asok a szalagról.

Tesla Model 3 közúton fotózva

A hírt egy potenciális vásárló twitter bejegyzése generálta, amiben is a Tesla hivatalos twitter oldalát taggelve érdeklődik, hogy mikor is lesz várható végre, ez a verziója a Model 3-nak. Musk még a „valószínűleg július” kicsit sem pontos időhatározót tette hozzá a válaszához. Nos, meglátjuk.

Korábban Musk már elmondta, hogy a Smart Air felfüggesztést fogják használni a Model 3-hoz, valamint 2018 tavaszának magasságában megjelenik majd az AWD, vagyis a négykerék-meghajtású verzió is. Azóta viszont a Tesla termelésével vannak problémák, a nyilatkozatok szerint nem fedik egymást a „szűk keresztmetszetek” bár az sem derült még ki pontosan mik is azok a szűk keresztmetszetek?

A Tesla 2017 júliustól decemberig csupán 2400 db Model 3-at tudott legyártani, de minden megrendelőt azzal vigasztaltak, hogy nemsokára belejönnek a gyártásba és elérik azt a pontot, ahonnan nem fog problémát jelenteni a nagymennyiségű gyártás. A helyzet viszont az, hogy még a megjelenés előtt több mint 500 ezer előrendelés futott be a Model 3-ra világszerte, és az elkészült 2400 darab a nagy büdös semmivel egyenlő a megrendelések számához képest.

Tesla Model 3 , Model S, Model X

Elhangzott továbbá az is, hogy csak a nyilatkozatot megelőző 7 napon 2020 db Model 3 került legyártásra, és a következő 3 hónapban ez jóval nagyobb méreteket fog ölteni. A két motoros felálláshoz Musk hozzá tette, hogy 2018-ban várható lesz a Model 3 „performance” azaz nagy teljesítményű kiadása is.

Követve a Model S és a Model X példáját ez lesz majd a Model P, de amíg a Model D, vagyis a dual motoros felállás nem következi be, addig a teljesítménnyel sem nagyon jutnak majd előre. Tehát a dual motoros Model D előfutára kell legyen a Model P-nek. Valószínűsíthető, hogy a több százezer darabos előrendelés amin ül a gyártó, olyan vásárlóktól származik, akik már inkább a tovább fejlesztett modellre várnak, nem is standard Model 3-ra.

Forrás:

Ajánlott cikkek: